Löpningens dag

130202 vojen1Idag är det tydligen löpningens dag! Trots sliten kropp efter Markus Tabatapass kände jag mig tvungen att göra några kilometer. Om precis en vecka har jag förhoppningsvis klarat mig igenom den dära maran på engelska kusten.. Det blev ynka 13K kring Marma där jag bor. Det varierade mellan väg och skoterspår. Vi har för närvarande över en meter snö på mina favoritstigar så de får nog vänta en bra bit in i våren. Passade på att testa Ultraspire Spry som vätskerygga. Stoppade helt enkelt i en vätskeblåsa på 1 liter från Platypus. Det funkade OK. Funderar på att köra så i South Devon. Vi får se vad det blir för väder. Blir det busväder måste jag ha regnställ och då blir det nog en större rygga som t ex The OMMs Ultra 12 som snart finns i butiken. Vädret var fint och graderna stannade på -3. Körde med underställ och min Hood från Ashmei. Den är riktigt skön och funkar till ganska mycket. På benen kör jag fortfarande Quads och R2 tuber från Compressport. Det håller mina stackars muskler på plats och förkortar därför återhämtningen. Kommer med all sannolikhet köra med Inov-8 Trailroc 245 i England, precis som idag men jag skulle föredra en sko med ”Performace Fit” som nya Roclite 243 som snart kommer in till butiken.. Mössa o vantar var som vanligt Ashmei. De funkar bra helt enkelt.

Som sagt, en vecka kvar..

12 tankar om “Löpningens dag

 1. Hej!
  Det blir kul att läsa om dina upplevelser på South Devon, kanske blir det något filmat?
  Roligt att läsa att du kommer ta in lite skor.
  Jag har funderingar kring att skaffa nya tights, har du något tips,
  Något med merino kanske?

  • Det kommer att bli fotat o filmat i South Devon. Kanske lite prylprat innan också, får se vad jag hinner. Ang tights så skulle jag personligen väldigt gärna testa Ashmeis Tights men jag har faktiskt inte fått tag på några. Har ju själv sprungit en hel del i Icebreakers GT200 tights men tycker 98%merino o 2% lycra inte är optimalt för hållbarheten.. Under tiden jag letar alternativ har jag tagit in riktigt prisvärda tights från The OMM som snart dyker upp i butiken..

 2. Tjenis!
  Intresserad av att höra hur du upplever Trailroc-skorna, känns dom perfekt på alla olika underlag? Är sugen på ett par men om inte lästen passar så är vill jag också testa nya Roclite 243. Verkar inte vara en ren performance fit utan med lite mer komfort. Vad tror du om den skon om man tänker ha den till alla underlag?

  • Hej Fredrik, ang Trailroc kan jag säga att skon fungerar till allt utan att vara bäst på något. Det är den mest mångsidiga sko jag sprungit i men personligen gillar jag inte Inov-8s ”anatomic fit”. Jag gillar tighta skor.. Ang Roclite 243 har jag precis talat med Inov-8 UK som ska klargöra om den har Performance eller comfort inom kort.. Jag gissar på performance..

   Trailrocsulan funkar på allt från asfalt till lerig terräng. Den är tillräckligt tunn för att du ska känna underlaget genom sulan, samtidigt tjock nog för att ge lite dämpning på långpass och dessutom funka till hällandning i utförslöpor. Fästet är helt OK i de flesta underlag. Det är klart att X-talon greppar bättre på blöt sten och i lera. Trailroc kan också ha lite dålig lerränsning. Men å andra sidan kan jag köra en relativt snabb mil på asfalt i skon.

   Ang skillnad mellan Trailroc 245 och Roclite 243 skulle jag säga att den är minimal.. Först har vi skillnaden i passform, där den ena har anatomic och den andra perfomance fit. Sedan sulan där det är Tri-C mot sticky-rubber/Roclite. Lite mer hållbarhet i Tri-C och lite bättre blötfäste i Roclite.. Överdelen av korna är snarlika med relativt tunn Mesh, borde hålla på samma sätt och transportera vatten lika..

   Valet är alltså helt individuellt.

   • Tack dina synpunkter!
    Spontant så känns Trailroc helt rätt för mig men är lite skeptiskt till lästen som sagt. En modell med performance fit och trailroc-sula vore som en dröm. Ska testa Roclite när jag får tillfälle och jämföra.
    Tycker du att Trailroc är en bättre sko än MT110 eller hur tänker du där?

 3. Oja! Jag tycker Trailroc är bättre. Bättre grepp i alla lägen och bättre dämpning. Däremot är MT110 grymt prisvärd. den går ju att få för ca: 300:- från UK, vad slår det? Dessutom är den ganska mysig att springa strumplöst i..

 4. Aha..
  Shoc-zone 0 = 0mm drop
  Shoc-zone 1 = 3mm drop
  osv..
  Tjockleken på mellansulan verkar dock inte riktigt följa samma mönster. Finns modeller med shoc-zone 1 med antingen 6mm eller 3mm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s