Inov-8 våren 2013?

Jag har tidigare skrivit lite om Inov-8 kommande ”minimalistiska” Trailroc 150 men tagit bort bilder på Inov-8s begäran då de inte vill att vårens nyheter syns redan innan höstens nyheter finns tillgängliga. Nu har dock fler bilder läckt ut så nu kör vi.

Trailroc – snart i ett gym nära dig!

Trailroc – serien är en sko som siktar mot den amerikanska marknaden. Over there springer man relativt långt på relativt torra stigar. Då krävs gummiblandning som greppar på sten samtidigt som den håller bra för nötning. Därför har Trailroc en blandning av tre gummin.. Till hösten finns tre modeller, 255, 245 och 235, dvs 6mm, 3mm och 0mm drop. De med drop har dessutom en liten rock-plate eftersom amerikaners fötter är ömtåligare än européers. Till våren fyller man på med tjejstorlekar i Trailroc 246, 235 och 226. Här har vi så klart inget nytt under solen förutom färgsättning och mindre snittstorlekar och därvid den lägre vikten/siffran.. Den roliga vårnyheten verkar istället vara Trailroc 150, en riktig New Balance MT00 killer med Trailroc-sula och en torrvikt på endast 15o gram. Intressant Inov-8! Nu känns det ju iof lite som om Inov-8 gör lite avkall på sin brittiska Fell Runner mentalitet med sin gym-colorerade Trailroc serie, men jag skulle mer än gärna testa ett par 245 or i UK8..

Fler vägskor är också planerade. Mer minimalism utlovas i Road-Xtreme 138 och 118. Gissar på obefintligt drop och godisfärger..

Till hösten kommer också den efterlängtade Mudclaw 300. Mudclaw modellerna är mycket poppis på brittiska öarna och prisas för sitt överlägsna fäste och tåliga yttre. 300 ska i alla fall fortsätta ha 6mm drop. Till våren ska det dock komma en Mudclaw 265 som placerar oss närmare marken. 3mm och en pil enligt Inov-8s mätsystem är utlovat. Tydligen är 3 det nya 6..?

Roclite – den riktiga stigskon!

Det som förvånade och gladde mig mest var dock en annan sko, nämligen Roclite 243! Roclite-serien är egentligen redan den sko nya Trailroc ska bli. Skon är Inov-8s stiglöpardoja för något torrare och kanske lite längre strapatser. Sulan är inte lika aggressiv som de andra terrängdojorna i Inov-8s garage men den erbjuder relativt mycket grepp och dessutom komfort när stigarna blir hårda. Än så läge har man fått nöja sig med 6mm drop som lägst men till våren kommer alltså en sko byggd på samma mellansula som F-lite 195 och X-talon 190! Som jag har längtat efter denna sko! Det ryktas också om en minimalistisk OROC, dvs en sko med plattare och mindre sula, men ändå metalldubb. Intressant igen, Inov-8! Det värsta är att jag måste vänta tills nästa vår. Kanske hade det varit bättre om bilderna inte läckt ut så tidigt..:S

8 tankar om “Inov-8 våren 2013?

 1. Roclite 243 ser ut som en sko som skulle kunna hamna på min skohylla i källaren tillsammans med mina Mudroc 290 och endel andra skor.

 2. Känner mig lite förvirrad då Inov-8 nu skriver på sin hemsida att nya Roclite 243 har ”comfort fit” somresten av Roclite-serien. Har dubbelkollat allt material från Inov-8 det senaste halvåret och de katalogerna står ”performance fit”..

  Måste nog höra med Inov-8 hur det ligger till men jag skulle tro att de gjort fel på hemsidan..

  • Nu har Inov-8 ändrat till ”performace fit” på 243an. Finns risk att det kan vara fler uppgifter som inte stämmer om dom missar en sån viktig grej.
   Hemsidan har för övrigt en hel del att önska, bla en funktion så man kan jämföra modeller.
   Ska ligga på leverantören här i stan att dom tar hem Trailroc och Roclite så man kan testa ut rätt modell innan snön försvinner.

  • Tyvärr var det bara ett rykte att Inov-8 skulle komma med en ståldubbad version av X-talon 190. Talade med en på Inov-8 UK om detta under sommaren 2013 och han sade att det är ett rykte skapat i Skandinavien, dvs. marknaden OROc-serien är gjord för. Inov-8 UK kände sig dock nöjd med de modeller som finns..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s