Friedrichshafen Outdoor 2012

I Friedrichshafen i Tyskland pågår en riktigt stor Outdoormässa. Swedentrails skulle mycket gärna vara där men dammsuger istället nätet efter nyheter för 2013! Vi börjar med Haglöfs!

Haglöfs Gram Comp Pull

Efter gamla hederliga OZO Pullover är Haglöfs äntligen tillbaka i den seriösa SMOCK-ligan. Gram Comp Pull är en minimalistisk skapelse i Gore-Tex nya membran ActiveShell. Den ska väga 200 gram och är då möjligen den lättaste 3-lagersjacka du kan hitta. Det verkar som om man klämt in en napoleonficka i det paketet också! Färgsättningen är lika minimalistisk som designen! VILL HA!

Haglöfs Shield Comp Hood

Haglöfs vidjackor har varit bra men relativt tunga. Nu råder man bot på det med nya Shield Comp Hood. Jackan väger ynkliga 85 gram i M och har fullängds dragkedja, huva och bröstficka. Det verkar som Haglöfs satsar STORT på Trail Running trenden, KUL!

Traildojor – ett Asicsarv

När nu Asics är ägare av Haglöfs kändes det bara som en tidsfråga innan man gav sig in i trail running också för fötter. Den lättaste skon heter så klart Gram Comp. Den ser luftig ut men verkar samtidigt vara relativt dämpad. Var är minimalismen här? Skon ska väga 260 gram och räknas då inte in som en riktig lättviktare av oss på Swedentrails.

Ett an mina nya favoritmärken är brittiska Montane. De gör stenhårda kläder för stenhård löpning. De har sedan tidigare en kollektion de kallar Minimus med riktigt lätta kläder i Pertex Shield 2,5-lager. Min fru springer i en sådan jacka och är MYCKET nöjd.

Montane Minimus Smock

Nu fyller man på med en smock i samma material. Den ser ruskigt avskalad ut och jag skulle gissa att Montane Minimus Smock väger in på ca: 150 gram. Det här skulle kunna vara det perfekta regnplagget för minimalistisk traillöpning. Här kan vi snacka habegär!

 

2 tankar om “Friedrichshafen Outdoor 2012

  1. tänk om julafton kunna vara varannan vecka Jens,till feb. måste vi vara färdig klädd från topp till tå,Robban har snickrat ihop en löpar resa till england för stenhård Trail på 44-50 km,får inte missas,mer info kommer om några dagar på multisport sidan våran.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s