Inov-8 Roclite 295

Roclite är en av Inov-8s riktiga klassiker. Det finns många anledningar till det. Roclitesulan funkar på det mesta. Den är OK på hårdare underlag som t ex asfalt. Den är bra på lös och mjuk mark. Skon har en tunn rock-plate samt dämpning som gör den lämplig till de lite längre passen. Sulan är också gjord i Sticky-rubber som greppar bra på blött underlag. Den väger dock lite mer än de moderna amerikanska stiglöpardojorna. Den har dessutom Inov-8s Comfort-fit som sitter tightare än många ”minimalistiska” löpare önskar. Därför har man lanserat Trailroc riktat mot den nya generationen stiglöpare. Som tur är fortsätter man uppdatera den klassiska Roclite-serien. Jag har tidigare skrivit om Roclite 243, nu har jag också fått tag i bilder på nya tvåpilars Roclite 295!

Mönstret känner vi igen även om färgsättningen fått sig en ”modern” touch. Två pilar på hälen berättar om 6mm drop från häl till tå. 295 står som vanligt för vikten i gram på en sko i storlek UK8 / EU 42. Roclite har precis som Mudclaw-serien en stor skara trogna löpare så det är kul att Inov-8 trots sitt internationella genombrott fortsätter göra de skor företaget blev kända för.

4 tankar om “Inov-8 Roclite 295

    • Tackar för korrekturen! Jag vet faktiskt inte än om nya 295 har Comfort eller Performance.. Den ser ju helt ny ut i ovandel och verkar låna från X-talon 212. Om nu det tyder på Performance som gamla 285 eller Comfort som gamla 295 vet jag inte..

    • Nya Roclite kommer inte förr än till våren.. Som ovansidan ser ut så har man tagit designlösningar från X-talon 212 och den dränerar vatten riktigt bra! Hur mycket dämpning vill du ha i en terrängsko? Hur mycket häl-drop vill du springa med? Det finns så mycket bra att tipsa om men det handlar ju också om dina personliga preferenser..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s