SILVA Runner

Hösten närmar sig och kvällarna blir mörkare. För att fortsätta springa i skogen efter jobbet krävs snart pannlampa. Pannlampor finns det gott om. Bra pannlampor är det dock färre av. Jag är MYCKET nöjd med LEDSMIs Arctic light 2000. Den spottar ur sig 2000 lumen och spöar ALLT i sin prisklass. I slutet av förra vintern sprang jag ändå en hel del med Black Diamonds Spot, helt enkelt för att den är så smidig. Svenska SILVA har länge gjort lampor men deras starka LED-lampor har varit stora, ganska dyra och inte riktigt lika starka som konkurrenternas. Till i år har man tänkt om och gjort en lampa som är både smidig och relativt stark. Lampan heter helt enkelt RUNNER. Lampan är en liten lätt pryl på 62 gram. Batteriet väger 100 gram. Lampan spottar ur sig 550 lumen i 2,5 timmar. Det är faktiskt helt OK. Lampan finns redan tillgänglig hos Orienteringsspecialisten och kostar just nu 2500:- Närmaste konkurrent blir naturligtvis Lupine Piko X, en tysk lättviktslampa på 750 (gen3. 900) lumen / 180 gram. Den är lite dyrare men ack så vass!

8 tankar om “SILVA Runner

  1. I avdelningen frågor jag borde ställa till affären: du skriver att det kom en ny lins med smalare ljusbild till Arctic light. Vet du om det är den som följer med nu eller den breda? Det står bara 25 graders lins och det finns inga linser som tillbehör att köpa extra.

  2. När du ändå är inne på Silva och pannlampor, har du någon åsikt om deras trailrunner plus respektive x-trail plus så tar jag tacksamt del av den åsikten. Jag är ingen orienterare, utan springer oftast stig och skoterspår och har inga aktuella planer på någon nattultra. Tack på förhand.

  3. @Patrik, jag har många åsikter om de pannlamporna.. Trailrunner tycker jag är på tok för svag, särskilt med tanke på priset! X-trail är också ganska svag, för svag för skogsstig enligt mig. Dessutom verkar en del missnöjd med Batterikapaciteten. Till på köpet har den på tok för högt pris för sin ljusmängd.!

    Jag är ingen förespråkare av billiga kinalampor. De har tveksam kvalitet, sitter dåligt och är klumpiga att bära med sig. Jag vill ha så smidig lampa som möjligt.. På det sättet gillar jag Silvas X-trail och deras nya Runner. Men de har på tok för högt pris för sin ljuskapacitet..!!

    Jag har inte hittat någon lampa på den svenska marknaden som lever upp till mina kriterier. Den lampa som ligger närmast är Lupine Piko Duo men den kostar en hel del..

    På grund av detta har jag faktiskt beställt ett märke jag tror stenhårt på. De är lätta, lyser riktigt starkt, kan bäras på huvudet med batteri, har hög kvalitet samt kostar halva priset jämfört med Lupine/Silva mm. De borde komma om nån vecka, då kan jag berätta mer..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s