Icebug Aurora

 

aurora

Vårens absoluta favoritsko har varit svenska Icebug Enlight! En skön och framförallt lagom sko som funkar till det mesta och samtidigt har både markkontakt och löpkänsla. Personligen tycker jag inte att det är någon högoddsare att Icebug också förser den med BUGrip. Ja, till hösten kommer den och namnet blir Icebug AURORA. AURORA är latin och står på våra breddgrader för norrsken. Det rimmar bra med att skon ska vara snabb, lätt och snygg! Precis som Enlight är en bantad verison av Anima2 så är detta en lättare, mindre skyddad version av Anima2 BUGrip. Det ska innebära 260g i stl 42 US9. Inte illa för en i sammanhangen ombonad och bekväm sko. Droppen är som vanligt 8mm och lästen är mellanbred. Icebug har dock försett AURORA med ett vädersäkert membran mot vinterns slask. Den dynamiska BUGrip teknologin och 19 karbidståldubbar  kommer se till att greppet är fantastiskt samtidigt som komforten räcker för asfalt. Icebug säger att denna sko precis som Enlight inte håller lika bra i hårdare terräng, men jag kommer inte vara orolig för att ta ut den i skogen. Mina Enlight har gått ganska hårt utan att skadats än så länge. Faktum är att jag tror AURORA kommer fungera utmärkt året om, ståldubb är grymt! Så vitt jag vet är det bara VJ Bold som i dagsläget är en lättare ståldubbad sko än nya Aurora. Det här blir en giftig sko i höst!

 

6 tankar om “Icebug Aurora

 1. Tjena Jens

  Kul att du är så aktiv, gläder mig

  Jag bjöd in dig till Kullamannen, eller hur och du kunde inte, så var det, eller?

  Erik

  • Hallå Erik! Jag har alltid varit sugen på Kullamannen men aldrig lyckats tagit mig dit. Det brukar dessutom bli fullt ganska fort.. Dessutom krockar det med Scandianvian Outdoor Games i Falun..

   Finns några andra lopp jag är rätt sugen på. Hör av mig..

 2. Tack för en bra recension, som vanligt. En ståldubbsko som imponerat på mig och som jag tycker du borde prova är VJ Sarva D`vil (275g i us9.5 och smutsiga, tycks minnas att de vägde 265g som nya), relativt smal läst – smalare än Integrator och nästan som Bold och 4mm drop. Dämpningen räcker för att springa en del asfalt till och från mjukare underlag och längre sträckor på grusväg. Riktigt skön och smidig i skog och på stig och med ett grymt grepp – troligen mitt val för Axa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s