Prylåret 2013!

Det har faktiskt blivit dags att summera trailåret 2013 i prylar!. Jag tycker mig ha testat en hel del under det gångna året. Vi börjar uppifrån med knoppen och vandrar nedåt. Nu kör vi!

Kläder

visorÅrets huvudbonad: Salomon XR visor II.

Fantastiskt lätt, fantastiskt skön och extremt packbar. Går att rulla ihop till nästan ingenting utan att den tappar formen. Ny motståndare till våren blir MontBell Field Visor.

vest

Skönaste linnet i BESPOKE (merino och carbon) funkar i värme som kyla. Andas bra, torkar fort, sitter skönt. Använd ensam varma dagar. Tag underst eller varför inte över en tråkig underställströja en kall dag!
förstärkning
Årets förstärkning: MontBell EX Light Down Jacket.
SUB160g dunjacka med full dragkedja. 900-fillpower och 7-denier BALLLISTIC AIRLIGHT. Packar som en apelsin. Värmer riktigt bra under t ex en paus på kalla långpass.. Nu har iof MontBell slagit sig själva med Plasma 1000, en sub140g jacka med 1000-fillpower. Vill någon handla en lätt begagnad EX Light så kanske det är dags för uppgradering..
tachyon

Årets vindjacka: MontBell Tachyon Anorak.
65g 7-denier polkatex. Skön megalätt,, hållbar, andas grymt, torkar snabbt packar som en kiwi.. Har haft den i min handhållna flaska under sommaren, så lite plats tar den- Ändå skyddar den riktigt bra när vädret slår om. Stark tvåa The OMM Sonick Smock, 60g och packas i sin egen krage.
spektr
Årets regnjacka: Montane Spektr.
Denna jacka är inne på sitt tredje år. Svårt att säl eVent när det kommer till löpning. MontBells fantastiska Versalite på ca: 180g kommer nära men jag föredrar 3-lager framför 2,5. The OMMs Kamleika är också riktigt bra och dessutom prasselfri men Spektr är fortfarande #1. Skulle tippa på att The OMM Aether Smock skulle glida upp på första plats men den har jag inte testat än. The OMM är dessutom ett märke jag tror grymt på till våren..
shorts

Tveklöst de bästa shorts jag sprungit i. Jag vill egentligen inte tycka det, shortsen kostar ju för tusan 1500:- men vet ni vad, de är värde det.. Grym kompression som klämmer åt på rätt ställen. Smart med öppningen mellan benen. Fickor som funkar på riktigt, tom för mobilen. Skön känsla i shortstyg. Allt jag vill ha ut av ett par lyxshorts.
tights
Årets långa: The OMM Flash Tight 1.0.
Enkla tights utan lull lull. Inga dragkedjor, fickor eller konstiga paneler. Sitter där de ska, tunna, lätta, sköna och framför allt helt rätt i prisläge.
ashmei_sock_short_black_05
Årets strumpor: Ashmei Road Running Sock.
Merino + Carbon i en tunn men hållbar strumpa. Personligen gillar jag korta strumpor så länge vädret tillåter. Ashmei säger att de jobbar hårt för att motverka skav och jag har faktiskt aldrig fått nått av denna strumpa.
icebug-acceleritas3-1
Under året har jag haft lite känningar av vad jag tror kan vara Mortons syndrom. Därför funkar inte Inov-8s precision fit lika bra längre. Icebugs smala skor passar dock utmärkt på min fot. Acceleritas3 är en enkel sko, ovandel som håller foten på plats samt skyddar den, mellansula som dämpar lite men samtidigt ger mycket feedback från underlag, sula som greppar mer än något annat gummi jag testat, punkt! Skon är helt enkelt riktigt rolig att springa tekniska pass med. Visst, på längtas eller platt och hårt, vinner New Balance MT1010v2 och Salomon S-lab Sense Ultra busenkelt. Men när det gäller ren löparglädje vinner Acceleritas3. Den dag Icebug gör en Animaversion av Acceleritasmodellen hänger jag på låset. Vi får se vad som kommer till våren..;) Just nu finns Acceleritas3 löjligt billigt på Prisjakt! Var din egen tomte!

 Prylar

duo

Årets pannlampa: Gemini DUO. 

Fortfarande riktigt mycket ljus för pengarna. Allt kan bäras på huvudet vilket är ett måste för mig. Drar man ned ljusstyrkan till ca: 300 lumen räcker lampan lätt en hel natt. På fullt ös klarar den allt men bara i 1,5 timmar.. Synd dock att Gemini inte fått till batteripacket så det håller. Har några mindre lampor på G för testning, får se om det finns en ny vinnare innan vintern är över..

ULASP13-UB-2

Årets ryggsäck: UltraSpire Spry.
Jag har testat de flesta UltraSpire, alla är bra och sitter still istället för att guppa runt. Jag har testat ganska många andra märken och deras toppmodeller också. Den jag dock alltid kommer tillbaka till (om avståndet inte är FÖR långt) är Spry. Det märks knappt att den sitter på. Blåsan på 1L räcker längre än man tror. Den packar allt jag behöver. Nu på vintern springer jag i HighViz-versionen så jag slipper bli påkörd. den är faktiskt ännu lättare och skönare än originalet. Kanske inte lika mångsidig men ändå. Den kommer att bli riktigt giftig när UltraSpires Soft-flasks kommer.. På stark andraplats kommer UltraSpire Omega. Som en lite större, mer mångsidig Surge visar den var skåpet ska stå.
2014 ser stiglöpningen bättre ut än någonsin. Jag ser fram emot ännu ett år ute i naturen.

En tanke på “Prylåret 2013!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s