Montane Spektr Smock

När vädret är risigt och du ändå vill ut och springa kan en bra regnjacka förvandla mardrömsturen till en rätt angenäm upplevelse. Jag tycker brittiska Montanes västingjacka Spektr Smock är en sådan! Jackan är av anorak-typ och riktigt avskalad. Den är gjord i 3-lagers eVENT super lightweight som väger 89g/m². Tyget garanterar 30.000mm vattenpelare och andas riktigt bra. Det gör också att jackan väger in på ca: 210g i storlek medium! Finns det en lättare huvförsedd 3-lagers jacka?  Montane verkar inte särskilt stora i Sverige trots att de gör seriösa kläder för Brittisk löpning. Den som sett bilder från The OMM vet vad det handlar om.. Jag är i alla fall MYCKET nöjd med denna jacka. Den är helt klart bättre än de jackor jag sprungit i tidigare. Utpriset i Sverige ligger på ca: 2495:-. Tack och lov finns Spektr och mer kläder från Montane tillgänglig i Sverige via Umeåbaserade NORTHSTAR.

En tanke på “Montane Spektr Smock

  1. Tack för YouTube länken till OMM 2008 . Såg ganska hårt ut men 8 minuter in i filmen, nere vid parkeringen, blir ändå en överraskning. Wikipedia ”only one competitor needed to be rescued after being swept away in a torrent, slightly injured and stranded on an island,” Och det var ju skönt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s