Mountain Hardwear Fluid 6

Jag har kört med midjeväskor länge nu. Inov-8s Race Pro 4, Race Elite 3 och Race Elit 2 har varit mina weapon of choice. Jag har kategoriskt fnyst åt ryggsäckar och sagt att det klarar jag mig utan. Men allvarligt talat, jag måste ju veta vad FAN jag pratar om.. Så nu har också jag blivit med rygga.

Mountain Hardwear Fluid 6

Nu kan ju jag inte göra något normalt, så jag funderade typ i ett halvt år innan jag fick bakdelen ur vagnen. Egentligen ville jag ha en Ultraspire Surge, men de är svåra att få tag på och inte gratis. Jag ville ju ha en rygga som satt som en väst och dessutom vara ganska ensam om den så tillslut bestämde jag mig för Mountain Hardwears Fluid 6. Det hörs på namnet att Mountain Hardwear gör hårdvara för berget. Det verkar stämma. 6 står för kapacitet i liter. Jag har klarat mig bra på 4 förr men ju längre turerna blir desto mer välkommet är utrymmet. Jag vill absolut inte ha för mycket saker med mig så 6 blir bra. Ryggan väger 280 gram och har plats för blåsa upp till 3 liter. Blåsa följer inte med men facket är 20 cm brett och 40 cm långt så det mesta borde passa. Innanför öppningen finns bara ett stort förvaringsutrymme. Materialen i ryggan är luftig mesh där sig bör och tunn rib-stop i övrigt. Eftersom det är en race-vest inspirerad rygga har den dessutom fickor fram på bröstremmarna På sidorna av ryggsäcken finns två mesh-fickor där till exempel flaskor kan få plats. Kompressionen sköts av ett elastiskt snöre som ska gå att justera i farten.

Liten rygga – Stort pris?

En sanning brukar vara att ju mindre och lättare saker är desto mer brukar vi få betala för dem. Fluid 6 har dock ett utpris på ca: 450:- i Sverige. Då ingår i och för sig ingen blåsa men man kanske vill köra med flaskor? Annars kostar en båsa inte mer än 300 och då är man uppe i samma pris som Nathans klassiska HPL #020 och det är en fint prissatt ryggsäck! Dock finns det ingen i vårt land som saluför ryggsäcken. Tydligen finns det inte heller någon inom hela EU..? Beställa från staterna brukar bli dyrt och besvärligt så det var inte heller ett alternativ. Jag chansade dock och snackade med ADDNATURE. De fixade fram en ryggsäck och skickade den. Fluid 6 verkar vara en trevlig ryggsäck. Den sitter skönt och verkar hålla sig på plats. Den packar ALLT jag kan tänka mig behöva på mina långa skogsturer. Ryggan kommer absolut få följa mig på diverse strapatser under denna sommar. Håller den måttet får den nog följa med upp till Vålådalen i Augusti. Omdöme kommer på video när jag och ryggan har nog med kött på benen..!

7 tankar om “Mountain Hardwear Fluid 6

  1. HPL #020 eller den senare Endurance är svårslagna, men rymmer ju tyvärr inte så mycket extra om man har blåsan i. Dessutom är blåsan endast 2 liter, i jämförelse med ovan rygga. Ska bli intressant att höra mer om den.
    Hoppas att snart ha Ultraspires ryggor i sortimentet för övrigt.

  2. Hade hoppats på att få låna en Surge för test av Jacob på Good Karma, men han verkar inte heller ha gott om dem. Jag kommer köra Source Widepac 2L i Fluid 6an. 2L räcker för de flesta av mina turer. Blir det långt kör jag sportdryck i en liten flaska också. Vi får se om det blir premiär i helgen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s