Inov-8 Race Elite 3

Som en liten teaser vill jag visa vad jag testar just nu: Inov-8 Race Elite 3!
Så här är det, jag är väldigt förtjust i min midjeväska Race Pro 4 från Inov-8. Den sitter bra, packar mycket och jag kan ta med mig 2 liter vätska. Den har egentligen bara en negativ sak. Det är att vätskeblåsan är dryg att göra ren och torka. Dessutom, hur ofta behöver jag 2 liter vätska? Mina långturer brukar sträcka sig upp till 2 mil (ja, ja, jag ska försöka öka till Vertex). Då är 2 liter vätska lite overkill. Därför är jag väldigt spänd på att få testa Inov-8s lillebror, Race Elite 3.

Inov-8 Race Elite 3 är en mellanstor midjeväska på 279 gram. Den rymmer ca: 3 liter packning uppdelat på ett vattentätt fack och en meshficka.  Mellan dessa fack sitter en vanlig plastflaska på 0,5 liter. Det borde duga gott och väl till rundor en bra bit över 2 mil. I fickorna får jag nog plats med jacka, tröja, vantar, mössa, mobil, plånbok, godis och kamera. Dvs allt som behövs för en riktigt lyckad långtur.

Väskan känns märkbart mindre än storebror Race Pro 4. Den känns också väldigt lätt och verkar sitta som ett smäck! På denna väska finns dock inte någon möjlighet till kompression av packning, vi får se hur detta funkar i spåren. Min förhoppning är dock att denna väska kommer att vara min kompis på våren och sommarens uppvärmning inför Vertex. Diskningen blir i alla fall lättare. Håll utkik efter kommande videoreview!  //Jens Ö.

4 tankar om “Inov-8 Race Elite 3

  1. Hur gick det sen? Funderar på en själv. Hur ligger vattnet? Skumpar väskan nåt? Kommer det en recension? Jag hittar ingen här 🙂

    • Komer en kort resumé om hur jag uppfattar väskan. Kan säga att jag sprungit med den mycket ock uppskattar enkelheten i att diska flaska istället för blåsa. dessutom sitter den bra och packar en hel del. Inov-8 flaskan gick dock sönder i en plastsvetsning så jag kör med en bättre från Camelbak. Gillar väskan en hel del, men skulle jag köpa en nu skulle jag snegla mer på Ultraspire som Zebban på http://www.runnersgear.se säljer.

  2. Ok! Jag har en fråga till. Går en normalstor matlåda ner i stora facket? Det är avgörande om jag ska kunna ha den till jobbet..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s