Salomon Trail Tour 21K Globen

sttglobenI söndags sprang jag ett riktigt roligt terränglopp i centrala Stockholm. Stockholm Trail bjöd på 21K fin, kuperad stiglöpning ett stenkast från den rännsten vi annars förknippar med området kring starten dvs Globen. Som besökare från landsbygden hade jag sedvanligt klätt mig i bästa gå bort skjortan, Checks Shirt från Salomon. På benen stiliga EXO S-lab Twin Skin Short från samma märke. På fötterna finskorna S-lab Sense Ultra, också från Salomon. Det är ju ändå deras Tour.. Rygga, Ultraspire Spry, körde jag för att slippa vätskekontroll och dessutom ha något att stoppa GoPron i.

Innan loppet hejade jag på en del ur Salomongänget, bl a Mirre, TrailPer och Mattias Eklund, som jag också sprang en bit med.. Därefter kördes sedvanlig uppvärmning med gymping. Innan start var Per snäll nog att tipsa om stenpelarna mitt i vägen efter 200m. Det var bra eftersom starten gick på betong i svagt utförslut och i ca: 3:00 tempo.. Ganska snart planade dock fältet ut och alla hittade sina fartkamrater.

Stockholm Trail bjöd på fövånansvärt rolig ”singletrack” liknade stiglöpning på ganska varierat underlag. All heder till OK Södertörn och OK Ravinen som lagt banan. Själv gick jag omkull på en stenhäll och rev sönder linsen på min GoPro. Därför är bilden rätt kass efter halva filmen.. Själva löpningen gick också si sådär, som jag brukar säga. Hade hoppats på 1:45 och gick i mål på 1:59.. Vann gjorde Andreas Svanebo som vanligt på rakt 4:00 tempo. Och som jag nämnde hade jag GoPron i handen, så det blev en filmsnutt.. Håll tillgodo..

15 tankar om “Salomon Trail Tour 21K Globen

  • Öh, vad är grejen att springa över huvud taget? Är det en retorisk fråga som syftar på att jag är larvig eller vill du veta att det faktiskt funkar precis lika bra (kanske tom svalare) att springa i syntetskjorta som i funktionsT-shirt? Dessutom så gillar jag att göra saker annorlunda..

   • (Inte meningen att uttrycka mig lite plumt,såklart så får du springa i vad du vill utan att vara larvig!)

   • Ingen fara! Är beredd på allt! Faktum är att jag gillar att springa i skjorta. Bra, lätta skjortor ventilerar riktigt bra och torkar väldigt snabbt. Snabbare än de flesta funktionsT-shirts. Sedan så tycker ju en del att man är larvig och det är ju kul så klart..

 1. jag tycker du såg fin ut ja Jens…
  OMM jackan är jag rädd för att du inte kommer att få se nått mer Jens…okej?…jag kan swocha det du vill ha

 2. Ping: Film från Stockholm Trail 2013 | Jonas tränar - multitraning.se

 3. En högtidsstund varje gång att ta del av trailvideo. När alla och envar kör det vämjeliga skrikfärgtemat dessa dagar är väl en rutig skjorta helt rätt och helt Jens, gissar jag.

 4. Fint! Har du eller vet var jag kan hitta GPS-rutten för loppet så jag kan springa det i efterhand? Hade ingen möjlighet att närvara tyvärr.

  • Jo, visst såg jag Kajsa. Hon springer ju för Salomon btw.. Blev dock mer överraskad av tjejerna El Kott Helander, särskilt
   Lina som vann damernas i ett par platta Merrells. Bra fart på de där tjejerna..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s