Pentagon!

Höstmörkret är kompakt! I de djupa skogarna i Segersta ligger Björktjärn. Där finns orienteringsbanan PENTAGON. Från basen vid Björktjärn ska fem kontroller och över 300 höjdmeter avverkas på förhoppningsvis ca: 7,5 km. Datumet var 31 oktober. Klockan 20:15, snö på backen och 0-gradigt, hur möter vi detta?

På fötterna blev det först Feetures! Merino+ Ultra Light Quarter, en skön strumpa i 1/3 merino, 1/3 bambu och 1/3  Nylon. Skorna blev klassikerna Icebug Spirit2 OLX, kanske världens bästa metalldubbade orienteringssko. På benen Blev det Montanes fantastiska Mountain Fury Tights, lite förstärkta och med lätt kompression. Mitt löparknä lindades med gasbinda. Kallingar blev Ullmax Micro Boxer Wind, prisvärda och funktionella. På kroppen först Crafts kortärmade underställ, sedan fantastiska RÖJKs Tvister Helmet Hood. Skulle kunna skriva spaltmeter om detta fantastiska plagg men det räcker att säga att den funkar till ALLT. På toppen av det Montanes Slipstream GL Jacket, 65 gram löparglädje. På skallen först ett pannband från RÖJK sedan superlampan GEMINI Lights DUO, 230 gram och 1400 lumens, allt på skallen! För att vara lite flexibel tog jag också på mig Ultraspire Spry, 170 gram löparväst med plats för en extra tröja, telefon, jacka, lite käk och min GoPro kamera!

Resultat? Det gick riktigt bra! Lamporna, testade också lillebror GEMINI Lights XERA somspöade DX-lamporna med besked, lyste FETT! Mitt knä höll och sällskapet var fantastisk. Nästa gång siktar vi på tunnlarna med 3:5o-tempo!

6 tankar om “Pentagon!

  1. Är på jakt efter ett par vintertights och Mountain Fury Tights verkar ju superfina. Va tror du om att använda dom som just vintertights? Eller har du några andra favoriter som du kan rekommendera?

    • Jag tycker de funkar hyfsat som vintertights så länge det ej är FÖR kallt. Förhoppningsvis har jag snart Montane i BUTIKEN. Jag använder ganska lite vintertights, brukar köra ett par Icebreaker GT200 tights under vanliga om det är riktigt kallt. Jag gillar inte windstopper och sånt på benen. Några vintertights jag dock VERKLIGEN vill prova är http://www.ashmei.com s nya vintertights med merino.

      • Är inne på samma spår med avseende på att ha nån sorts tights under om vädret blir för kallt. Ashmei var nytt för mig, men verkar väl värt att kolla in. Tack för även det tipset.

    • Hallå Mårten! För tillfället ligger Röjk mitt mellan produktcyklar.. Jag skulle testa att maila Röjk via sidan http://www.rojk.se och höra efter vart de fått ut sina nya kollektioner. Vet att de jobbat hårt på att sälja slut de gamla.. Årets Röjk ska ha ännu bättre passform samt tumhål!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s