Premiärtur i Ashmei

Nu har jag äntligen varit ute och sprungit i brittiska Ashmeis kläder. Jag har haft ögonen på detta märke under en lång tid. Främst för deras kompromisslöshet när det gäller material, funktion och design. Ashmei har inget stort utbud av kläder, men själva säger de att de gör ”The finest performance running apparel i the world”. Designen ska vara klassisk ren och snygg. Jag tycker verkligen de har lyckats. Alla Ashmeis material bygger på Merinoull. I många plagg har man dock blandat ullen med andra material för att ge tyget fler önskade egenskaper som snabb fukttransport och torktid.

På huvudet hade jag Ashmei Merino Beanie. Ullnivån ligger på 39%, 45% nylon och 16% spandex för passformen. Mössan är ganska stor vilket jag uppskattar.Mössor SKA gå ned över öronen. Den väger precis 30 gram. Den regulerar värme riktigt bra. Det var först när jag verkligen fick upp pulsen i ca 8 graders värme som mössan började kännas för varm. Jag vet inte om jag inbillar mig men jag tror mössa torkade ovanligt snabbt. Flat-lock sömmarna ger ett gott intryck och reflexdetaljer finns baktill.

Handskarna heter Ashmei Winter Running Glove och är verkligen små mästerverk. Tyget är ganska likt mössan, 40% merino, 50% Nylon och 10% spandex. De väger 36 gram paret. Dom är lite stora i storleken. Jag, som normalt har M kan utan större problem ha på mig XS/S-storleken. Dock funkar M ännu bättre. Handskarna är väldigt sköna. De värmen och ventilerar bra. Tumme och pekfinger har Iphonekompatibelt material i silverfärg. De tre andra fingrarna har silicon-strängar så greppet blir bra.

Den stora favoriten blev dock Ashmei Mens Running Merino Sweatshirt. Här har man gått upp till 65% merino. 35% är nylon och 5% spandex. Det här är precis den typ av tröja jag gillar att springa i. Den sitter ganska tight. Materialet är luftigt vilket gör att du kan springa i den när det är ganska varmt. Sätter du på dig en vindjacka över så värmer det i stället riktigt bra. Ärmarna är lagom långa och har hål för tummarna. Dessutom fins en liten vante, eller snarare lucka, som du kan fälla fram framför fingrarna när det blir kyligt. Den har också en tight huva som sitter bra, ventilarar, värmer och ser snygg ut. Den går att rulla ihop till en tjockare krage om du skulle föredra det. Dessutom har jackan lite små fickor och krokar för hörlursladdar. Små uttänkta detaljer som faktiskt fyller sin funktion om man vill ha det så.. Jag misstänker att denna jacka blir min favorit ett långt tag framåt. Jag älskar mångsidiga plagg som också är enkla.

 

 

 

3 tankar om “Premiärtur i Ashmei

  1. Snyggt Jens!
    Du ska inte bli förvånad om marma borna tar dig för Barda när du springer runt på hiboberget i din Ashmei utstyrsel,du får dra av luvan när du närmar dig bygatan…kommer du till segersta på fredag så kan du ta med en mössa så köper jag en av dig…kan aldrig få för många mössor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s