2015 – en summering?

sobre

Min SObRe DAD 29:a i stål! Ett märke jag också kan ta hem alla modeller ifrån. 

Vilket år. Jag hade rätt höga mål med 2015. Till exempel gick jag med i en liten löpargrupp som hette #3000k2015. Lagom mål tänkte jag. Januari startade rätt OK. Sedan kom sjukdom, massor av minusgrader och skador. Flera småsaker som helt enkelt gjorde det svårt att få motivation och känna glädje. Min träning har egentligen alltid handlat om mitt förhållande till naturen. Naturen är min mentala återhämtning. Med åren har jag lärt mig att mental återhämtning kan gå hand i hand med fysiska utmaningar. Det blir ett slags holistiskt perspektiv där olika delar av jag vilar på olika sätt, växelvis. Därför är fysisk aktivitet i naturen otroligt viktigt för mig i et perspektiv av välmående. Samtidigt är det en kick att prestera. Jag vet att rätt tränad är jag rätt snabb, särskilt i naturen. Det är lätt att glömma återhämtningen när jag jagar mål.

Redan i februari förstod jag att det skulle bli svårt att leva upp till mitt mål på 3000k. jag pallade att förlika mig med det. Men motivationen eller snarare glädjen med träningen var svår att hitta. När en nära vän och inspirationskälla plötsligt blev utbränd började jag på allvar fundera på min egen relation till träning. I slutet av april försvann min Pappa utomlands och är i skrivande stund fortfarande saknad. Helt plötsligt är jag den äldsta av hankön i min släkt..Det var nog nu jag slog i botten.

Svackan blev rätt lång. Glädjen i att träna var som bortblåst. Löpning kändes som ett måste, endast för mitt eget fysiska välmående. Fysiskt välmående är rätt svårt att motivera i en psykisk svacka.

kids

Hjortronplockning på hemlig ort..

Det är ingen överraskning att det blev natur och familj som gav mig motivation. Är det något jag vill lämna efter mig så är det kärlek och respekt för naturen. Målet med träning har för mig egentligen alltid handlat om att få vistas i naturen. Men målet har också alltid vara att försöka berätta, inspirera och påverka andras inställning till naturen. Det omfattar i synnerhet mina egna barn. Jag tror stenhårt på att göra saker med mina barn. Jag tror också att det går att kombinera med ett rätt nördigt intresse för själva aktiviteterna. Just nu har det blivit mycket MTB och långfärdsskridskor. Men det har också handlat om att vara ute i skog och mark iaktta, prata och lära. Det ger mig den mentala återhämtningen samtidigt som det faktiskt, trots lägre tempo givit mig mycket fysisk träning.

bror

Jag och Bror i en Thule Sapling Elite, en fantastisk barnbärstol!

Men jag känner också en stark vilja att få fler människor intresserad av naturen på ett hållbart sätt. Jag har i alla fall bestämt mig för att bredda min träning eller snarare tid i skogen till mer än bara löpning. Ni läsande får i fortsättningen hålla tillgodo med träningsinspiration från en bredare outdoorinriktad aktivitetsplattform.  Målet är naturen. I´ll be back!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s