Tillbaka?

jensRFYL

MontBell Anorak, OMM Kamleika Shorts, Ciele FASTCap, UltrAspire Ultraviz SPRY 2.0, Skora Tempo

Lördagnatt 14/11 sprang jag en bit av Riksteaterns ”Run For Your Life”, en konstnärlig löparmanifestation med mål att påverka klimatmötet i Paris #RUNCOP21. Under 20 dagar springer tusentals människor från Arktis till Paris. Jag gick på ca: 23:30. Det var några minusgrader i luften och jag skulle nöta asfalt i ett försök att uppmärksamma klimatförändringarna. På något sätt hamnade detta i bakgrunden av de hemska terrordåden i samma stad. Inte så konstigt, vi är känslostyrda och dåden var vidriga. Men samtidigt påverkar (dödar) klimatförändringarna redan miljontals människor. Miljöfrågan blir på något konstigt sätt alltid sekundär, precis som mänskliga rättigheter. Jag tror dessutom uppmärksamheten snarare sporrar de som utför terrorhandlingar som denna. Ja ja, trots skakigt arrangemang så kom jag iväg och avverkade någon mil i 4:30-4:40-tempo. Det känns som om jag är på väg tillbaka.

10497049_10152479008220600_6487775524942366370_o

Min mor och far i ungdomens dagar.

Jag har haft en lång träningssvacka. Till en början berodde det som vanligt på lite livspussel kopplat till skador. Men i början av maj hände något. Min pappa som normalt varit väldigt aktiv på Facebook tystnade. Till saken hör att han bodde i Thailand och hade tankar på att som nybliven pensionär emigrera dit, efter många år som sjukskriven med vad allt det innebär för självförtroende, stolthet och allmän hälsa. Jag kände på en gång att det var allvar. Han har alltid, trots sin bitterhet, haft ett starkt socialt behov och skulle inte kunna hålla sig borta från sociala medier särskilt länge. Än i dag är han försvunnen. Min träningssvacka blev djup. Motivationen var som bortblåst. Från 5-7 mil per vecka blev det noll.. För att mota ångest och undvika att totalt springa in i väggen började jag grubbla över vad jag egentligen drivs av. Jag älskar skogen, naturen och stigarna, precis som min pappa också gjorde. Jag minns fortfarande när jag som 4-5 år gammal fick ett haspelspö och en egen fiskelåda (så fin utrustning så pappa hoppades på att jag var för liten och använda den så han kunde fiska med den istället) och på stapplande ben stod på gräsmattan och övade kast för att så fort som möjligt få komma ut och fiska med min pappa. Det drivet finns kvar. Det vill jag ge till mina barn och till dom som vill lyssna/läsa. Swedentrails handlar om naturen, symbiosen med den och upplevelserna i den. Därför springer jag igen.

2 tankar om “Tillbaka?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s