Lumonite Compass 1000

1

Jag gillar pannlampor. Jag gillar dom jättemycket! Jag har sprungit med rätt många på min skalle.. Ändå har jag svårt att sluta leta vidare.. Lumonite Compass 1000 heter en smidig liten lampa jag lånat av VALOSTORE.se den senaste tiden. Grejen är att jag gillar smidiga lampor. De ska vara smidiga att springa med och lika smidiga att pyssla med. Jag tycker inte batteritiden behöver vara såå lång. Det är viktigare att allt sitter på skallen och effekt/ljusbild är bra. Lumonite Compass 1000 är en sådan lampa.

2

Jag sade att allt ska sitta på skallen. Det gör det verkligen med denna lampa, i lamphuset till och med.. Dioden är en XML-U2 från Cree. De är rätt effektiva och går att kräma ur en hel del. I Lumonite Compass 1000 står siffran så klart för mängden ljus i Lumen. 1020 säger sig Valostore ha mätt upp. Det är inte så dåligt för en lampa som drivs av ett batteri.

3

Batteriet är av typen 18650 och kommer från Olight. Denna typ av batterier är lite större än vanliga AA, har 3,6V och i regel högre kapacitet. Olights batteri har hela 3400mAh. Faktum är att de flesta av dagens starka pannlampor drivs av detta typ av batterier, även de billiga från e-bay.. De har dock inte samma kapacitet, överbelastningsskydd och bra laddningsegenskaper. Jag provvägde batteriet och det vägde 46g. Behöver du ett extra i packningen är det alltså så mycket du får bära.. Har batterierna skyddskrets behöver man inte oroa sig för brand i samband med laddning, tänk på det.

4

Jag gillar smidiga lampor och kopplat till effekt/ljusbild så leder Lumonite i dagsläget! Med ett 1850 batteri stannar vågen på ynka 138g! Då kan lampan spotta ur sig 1000 Lumen! Nu är det så att i normalläget ligger kraften på ca: 630 Lumen, vilket duger riktigt bra för stiglöpning. Det duger tom tillsammans med starkare lampor om du springer i grupp med andra. I det läget räcker full effekt i ca: 100min, sedan försvagas lampan successivt. i medelläget är det 230 Lumen som gäller och ca: 5 timmar full kräm och fullt godtagbart ljus för stiglöpning. I det låga läget, 75 Lumen, ska lampan kunna lysa i ett dygn. Den här lampan är lätt och sitter riktigt bra på skallen. Huvudställningen har ett band tvärs över skallen så den sitter utan att skaka. Ljusbilden är riktigt fin, rund och utan skarpa kanter! Det är lätt att ställa lampan så att den lyser från dina fötter till en bra bit fram på stigen. Priset på lampan är 999:- och för 1200-1400:- får du den i paket tillsammans med både batteri och laddare. Jag skulle LÄTT kunna tänka mig att göra en Lumonite Compass 1000 till min enda lampa, jag springer hellre med denna än min gamla favorit Gemini DUO.

Kolla gärna filmsnutten..

3 tankar om “Lumonite Compass 1000

  1. Dålig kvalité!
    Den första Lumonite Compass 1000 slutade att fungera efter knappt 2 månader! Fick en Ny den 10 februari. i dag (den 13 februari) slutade den att lysa!!!

    • Jag har faktiskt lite svårt att svara på detta. Min lampa har fungerat i ur och skur rätt länge nu. Har faktiskt inte hört någon som haft några problem med Lumonite 1000. Men samtidigt, två dåliga på rad måste ju betyda något..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s