Mycket försenad uppdatering.

Om någon nu kommer ihåg mig, så var jag den där nybörjarlöparen som bloggade lite här på Swedentrails för ett antal månader sedan. Här kommer nu min något trista uppdatering.

Det blev ganska snart tydligt att något var fel i mitt vänsterknä. Inledningsvis satte konditionen stopp innan smärtan i knäet och jag antog att knäproblemet var ett sånt där som man kunde springa bort. Det var ju så jag alltid gjorde när jag var yngre, nästan alla krämpor kunde springas bort i spåret, hade jag ont i foten så försvann smärtan efter någon mils löpning.

När nu min konditionströskel och smärttröskel möttes, så insåg jag att knäet var ett större problem än jag först trott. Jag kontaktade hälsocentral som efter en ganska ytlig kläm och känn granskning av mitt knä ordinerade vila och lättare styrkeövningar för knäet. Knäet blev dock inte bättre, snarare sämre och till slut gav det känning bara efter lättare promenader.

Jag skall vara mycket klar med att jag förstås kände skam inför mitt misslyckade försök, att jag bloggat och fått positiv respons från Swedentrails vänner, jag kände på något sätt svek både er, mig själv och min broder Jens som driver sidan. Det är förstås en felaktig inställning av mig, och jag borde förstås sett det för vad det var, min kropp är precis som andras kroppar, den kan skadas, vissa skador läker ut, andra är permanenta och måste åtgärdas om möjligt.

Vad består nu mitt problem i? Jo…Det är menisken som är antingen trasig eller skadad. Jag har fått detta bekräftat genom ytterligare kontakt med sjukvård.

knee-ligament-pain-and-strains-meniscus-tear-and-pain

Det jag nu måste vänta på är att skadan skall läka ut, eller att problemen förvärras varpå sannolik operation väntar.

Tyvärr måste detta lösas innan jag kan fortsätta mina utflykter på stigarna.

Det är med viss skam jag skriver detta, då jag alltid sett på krämpor som något man övervinner med vilja, det må va sant också denna gång, men inte genom att ”springa bort” problemet med löpning, som jag gjorde en gång för länge sedan då jag var aningen yngre.

Jag tackar för ordet och hoppas kunna ge bättre nyheter inom snar framtid.

En tanke på “Mycket försenad uppdatering.

  1. Hoppas på bättring. Lider lite av samma problem. Har också fått något konstigt med knäet. Först var det en muskelinflammation så jag vilade och gick på besök hos sjukgymnast, började springa försiktigt, men nu är det tillbaka igen 😦

    Ge inte upp, det är fler med dig som kämpar oCH vi ska tillbaka. Cheer up! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s