La Sportiva HELIOS SR

lasportiva kopia.jpg

Har länge tänkt skaka igång mina skorecensioner eftersom jag fortfarande tycker det saknas bra sådana i vårt långa land, först ut är en sydeuropé. La Sportiva har faktiskt gjort offroad-dojor ett bra tag. Jag gillade veklingen känslan i X-country och liknande men de hade ofta ett litet kvalitetsproblem, de gick sönder i tyget vid tåvecket.

Nu satsar La Sportiva stenhårt, Anton Krupicka har t ex gått tillbaka till märket, det bådar gott! Man har dessutom gjort en del modeller, Akasha, Bushido, Helios 2.0 och Helios SR, med relativt låg drop (2-6mm) trots att en del andra märken verkar gå tillbaka till högklackat. Sånt gillar jag! Dojorna ni ser på bilden är den snabba kortdistansvärstingen Helios SR. Det ska vara en lätt, neutral trailsko men en enkel eva-sula, rock-plate och olika gummi på framfot/häl. Lätt mesh-material ger en vikt på ca: 240g i storlek 43 trots en del dämpning och relativt mycket stöd i ovandelen. Just den här skon är tänkt till tävling inom skyrunning osv, därför har den en så låg drop som 2mm.

Det ska bli grymt intressant att känna på vad La Sportiva kokat ihop de senaste åren. Jag har en magkänsla om att Helios SR är den perfekta ”door-to-trail” skon för mig.. Min djupare åsikt kommer när skon gått några mil!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s