Motivation? Thule Chariot CX 1 och Bror!

thule1

Jag har flera gånger hintat om att löpningen inte fungerat som jag tänkt. Den rutinmässiga träningen blir helt enkelt inte av i samma utsträckning som förr. När jag väl kommer ut är jag klenare och möjligen också snedbelastad.. En av anledningarna är ju så klart min senaste lilla son Bror.. En del kompisar (tack Jonas B) har tjatat på mig att det där med joggingvagn verkligen gör skillnad. Pytsan tänkte jag och körde vidare. Kände mig t ex rätt laddad inför Fjällmaran och startade också i rätt hög fart, låg på 49 vid Skalklippen och 1:37 vid Ottsjö men efter 2,5 mil höll jag inte längre.. Jag har därefter haft rätt svårt att komma igång. Kroppen vill liksom inte på samma sätt jag är van vid. Jag dras med smärta i bak och lår, liknande symptomen för Falsk Ishias, vilket mycket riktigt kan komma av snedbelastning. Istället för att bära runt på Bror provade jag att springa lite med vår vanliga vagn från Emmaljunga. Det gick förvånansvärt bra och plutten gillade det också. Men ska jag fortsätta göra något så är det ju ”all-in” som gäller.. Efter lite nätfiskande och några samtal med Mattias Svernedahl på THULE Sverige fick det bli en Thule Chariot CX 1. Ett Jogging-kit och deras vanliga promenadkit plus regnskydd fick också följa med.

Idag kom vagnen och jag har hunnit med att packa upp den tillsammans med Bror. Woow var första känslan. Visst är det en rätt dyr vagn men vagnen verkar ha grym kvalitet i alla led.. Den var dessutom enkel att få ihop så vi hann med att testa en liten runda. Jag ser verkligen fram emot att springa, cykla och i allmänhet använda denna vagn. Självklart kommer jag visa mer om vagnen på bloggen/facebook. En sådan här vagn behöver recenseras! Dock verkar det som Bror redan givit sitt betyg.

thule2

2 tankar om “Motivation? Thule Chariot CX 1 och Bror!

  1. Jag har själv CX2an och det går även relativt lätt att springa med två barn (om det inte är för brant uppför). Den är riktigt grym! Och näst intill helt vattentät (i alla fall då den fortfarande ägdes av Chariot), så regnskyddet kommer du bara behöva om du parkerar vagnen utomhus :). Kan inte annat än stämma in i lovkören. Den fungerar till det mesta. Har jag nått att anmärka på så är det väl att handtaget känns lite ”sladdrigt”. Kan ju vara fixat på senare modeller, men det är bara en fråga om känsla och finish. Inget som märks på funktionen.

  2. Att springa med löpvagn var verkligen något som räddade min träning när jag var pappaledig. Själv snålade jag och köpte den danska vagnen Trille för dryga tusingen, men enormt nöjd med den. Fördelen med en joggingvagn är också att de stora hjulen är enormt mer terränggående än vanliga vagnen. Har utan problem kunnat ta vagnen med ut på skogspromenader och svampplockning när man inte vill bära ett allt tyngre barn på ryggen. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s