Där naturen tar tillbaka

j+thule1web

Jag bor på landsbygden. Eller det är inte riktigt rätt, snarare i en postindustrialistisk bygd. Här fanns för inte länge sedan en stor och stolt basindustri baserad på flottning av timmer i älven Ljusnan. Industrin sysselsatte många, blomstrade och fungerade också som garanti för att det moderna samhället växte också här på landet. Sedan flera år har mekanisering och robotisering tagit bort många av de arbetstillfällen som en gång moderniserade provinsen Norrland. Nu lever jag i ett samhälle där naturen börjar ta tillbaka det industrialismen en gång erövrade. På många sätt passar det mig. Ibland springer jag mina rundor i miljöer som hämtade från en postapokalyptisk skildring som The Walking Dead, kusligt men också vackert och inspirerande. Samtidigt är det alltid nära till de riktiga Hälsingeskogarna med berg, älvar och orörd urskog. Jag bor också efter den livlina, E4an, som kopplar ihop Norrland med med de urbana storstäderna i söder. Livet har olika faser. Under några år har jag via Swedentrails arbetat med de märken jag sett saknats i den svenska trailrunningscenen. Jag har letat efter unika produkter som sticker ut via innovation, funktion och design. Källan har ofta varit den danska distributören The Good Karma Company med extremlöparen Jacob Juul Hastrup i spetsen. Livet har olika faser. Tillsammans med honom ska jag och min nye kollega Björn Wickström ge mer Good Karma till Sverige. Björn jobbar i söder och jag tar hand om norr. I detta fall innebär norr Stockholm och uppåt. Jag bor i den norrländska landsbygden, efter E4an. Det fungerar också utmärkt som bas för mitt nya uppdrag då jag har nära till både Stockholm och kan nå hela Norrland.

tgkcweb

Jag vill att löpning ska vara så enkel som möjligt. Men en sanning är att ju bättre dina prylar fungerar desto mindre märker du av dom. Ju enklare fungerar löpningen. I vår portfölj har vi märken som Ashmei, UltrAspire, MontBell, Skora, Klymit och TEKO. Märken som är noga utvalda just för att de står för innovation, funktion och design. De är också noga utvalda för att de fungerar så bra tillsammans.

Jag kommer inte använda denna blogg som en reklamsida. Jag kommer fortsätta driva Swedentrails i ett försök att vara objektiv. Jag vill också att sidan ska fortsätta vara ofärgad av löpning som jippo. Jag gillar när det är tufft, hårt och skitigt, så vill jag att sidan ska vara också. Jag och min Swedentrails-familj kommer fortsätta berätta om våra äventyr i löparvärlden. Jag kommer också utöka verksamheten med fler märken utanför vår portfölj, bara de är just innovation, funktionella och bra designade. De ska dessutom komplettera den svenska marknaden. Jag kommer dessutom successivt bjuda in fler personer och gästbloggare för att få en nykter syn på de trendspaningar jag alltid gillat. Grejen är att det här är ett så fantastiskt roligt steg att ta. Därför vill jag berätta om det på bloggen.

Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s