Från andra sidan stigen

loveswepres

Hej alla löparfenomen!

Jag heter Love och är Swedentrails-Jens yngre broder. Jag har för avsikt att börja blogga lite här på Swedentrails, därför tänkte jag ta tillfället i akt att presentera mig.

Kort om mig, jag är 38 år och bor och studerar i Kalmar. Jag har med tiden fått två problem, dessa är att jag väger alldeles för mycket och har alldeles för dålig kondition. Vad som också är intressant är att jag fått slut på ursäkter att göra något åt dessa problem, och som en del i det tänkte jag försöka blogga om min väg från övervikt och ohälsa till en förhoppningsvis smärtare och sundare livsstil.

Mina inlägg kommer kanske roa er mer rutinerade löpare och följare av Swedentrails, men alla måste börja någonstans, och där är jag nu, alldeles i början, lite på andra sidan stigen. Jag har tjyvtränat lite smått, på distanser runt 3 till 4 kilometer och med ganska lågt tempo. Då jag är så otränad så vill jag ta det försiktigt inledningsvis för att undvika skador och överbelastningar, och för att vara ärlig så orkar jag inte mer just nu heller. Som ung så var jag tidvis ganska tränad och hade enligt vissa en klar fallenhet för just löpning, jag hoppas att något från min ungdom fortfarande finns kvar någonstans inom mig och att det hjälper mig framåt.

Vad kommer då jag blogga om?

Jag kommer skriva om mina med och motgångar, om mina tankar om kost och vikt samt lite om de grejor jag har på mig när jag springer. Jag hoppas främst kunna motivera mig själv med detta, men om jag lyckas nå resultat så kanske jag kan motivera någon läsare, eller någon vän till någon läsare som precis som jag fått slut på ursäkter. Efter midsommar och eventuellt ett träningsläger hos familj och vänner i Gävle, kommer jag att börja redovisa min framfart på Kalmars stigar på funbeat.se samt här på Swedentrails.

Jag måste också nämna att jag har, med hjälp och rekommendationer från storebror Jens och Icebug, fantastisk utrustning att springa i. På fötterna har jag Icebug Certo, och jag kan utan omsvep säga att det är det bästa jag någonsin sprungit i, lätta, stabila, fantastiskt grepp och otroligt svala. Jag kommer skriva mer ingående om detta par framöver. Jag har självklart strumpor också, Teko organicSIN3RGI light minicrew vilka också är helt fantastiska. Överkroppen är kittad i OMM Trail Tee, OMM The Vector Zip och MontBell Wind Blast Parka. Ärligt talat så känner jag mig som en folkrace-entusiast i en Formel 1 bil.

Hursomhelst, jag får helt enkelt se till att förtjäna min utrustning med vilja, svett och blod ute i stigarna. Hjälp mig med motivation och feedback alla läsare, så skall jag gengäld försöka slå min storebror på milen om 1 år.

Med det sagt så ber jag att för tillfället få tacka för mig och önska er alla en trevlig midsommar!

 

 

10 tankar om “Från andra sidan stigen

  • Hej Lars! Tack för uppmuntran och stöd, jag ska göra mitt bästa för att göra resan på ett bra sätt och hoppas kunna visa att det aldrig är försent och att man inte skall lyssna för mycket på sina egna ursäkter. 🙂

  • Hej Anna!
   Tack för uppmuntran, kul att jag kunde få dig att kommentera för första gången på Swedentrails! Löpning är fantastiskt, jag har redan börjat inse, eller komma ihåg det. Det gör ont och tar emot såhär i början, men det är en del av tjusningen!

 1. Trevlig midsommar! Inte för att lägga min börda på dina axlar (eller jo kanske lite) men jag hoppas att dina rader kommer att ge min återkomst till stiglöpningen en extra skjuts. Efter att dottern kom till världen har även jag, 38 år, blivit lite för tung med för dålig kondition och oändliga ursäkter.

  Spring med glädje!

  • Hej Mattias! Vi gör såhär, vi delar bördan istället och visar världen att 38 inte är någon ålder!
   Jag motiveras otroligt mycket av att någon läser det jag skrivit så jag hoppas kunna ge lite motivation tillbaka!
   Skall absolut ta vara på din uppmaning, ”spring med glädje” och hoppas att du också hittar in på stigen igen!

   • Delad börda låter bra! Jag är övertygad om att 38 är en bra ålder för att börja förbereda kroppen inför alla ide’er som verkar dyka upp vid 40.

   • Jag håller helt med! Tror det är en bra punkt i livet att sätta igång. Vi delar bördan helt enkelt! Ska ut och springa idag, men måste ta det försiktigt eftersom jag dras med en knepig känning i vänsterknät.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s