Inför Stockholm Trail

20130627-212013.jpg

På söndag är det dags för Stockhom Trail. I Falun gick det ju si sådär. Har inte tränat så mycket mer nu heller, vi får se hur det går. Kan ju skylla på att fokus ligger på känsla.. När det gäller prylar så har ju jag alltid haft en fetisch för att göra saker annorlunda. Men nu snackar vi ju Salomon Trail Tour, Sveriges drake no1 när det gäller Stiglöpning.. Därför fick jag för mig att testa deras egna prylar i den miljö de tänkt sig.

20130627-212918.jpg
Salomon Exo S-lab Twin Skin Shorts kommer sitta på min rumpa på söndag. De är ett av de dyraste shorts jag sätt men hujja va sköna de är.. Jag är 180cm på kralliga 68kg och jag valde Small. Kompressionen är riktigt bra. Shortsen sitter som ett smäck! Dessutom har de tre små smarta mesh-fickor där prylar som gels får plats.. I grenen är de smart fastsydda för att förhindra lårskav. Smart Salomon..

20130627-214149.jpg
På fötterna kommer jag köra Salomon S-lab Sense Ultra. Jag var först rätt skeptisk mot skon. Jag tyckte dämpningen kändes stum och överdimensionerad. Men skon har växt.. Visst saknar den en del i markkontakt men när man är trött och slarvig med stegen känns det grymt bra att ha lite skum under foten. Rock-platen gör ett bra jobb och det är inga problem att dra på i steniga utförsbackar. Skon sitter verkligen som en strumpa med fantastisk stabilitet. Dränering och våtvikt är också i toppklass. Det som imponerar mest är dock det mångsidiga greppet. Skon briljerar i alla förhållanden utom lera. Där är dobbar tyvärr i minsta laget. Men på blöt sten o blöta spänger imponerar Ultra. Det enda negativa jag kommer och tänka på är priset.. Men S-lab ska ju vara en premiumprodukt, smakar det så kostar det.

På söndag är det alltså dags. 21K Stockholmsterräng. GoPron får nog hänga med, måste ju ha något att skylla på.. Hojta gärna till och berätta vad ni heter i spåret. Kör så det ryker!!

4 tankar om “Inför Stockholm Trail

  1. Fattar inte riktigt grejen med att ha både tights och shorts. Förutom för fickorna kanske. Har ni någon förklaring?

    • Skönt, snyggt och skyddar paketet mot vind på ett HELT annat sätt än bara tights.. Sedan så känner jag mig mer bekväm i shorts än tights, men det är ju en subjektiv åsikt eftersom jag samtidigt gillar känslan av kompression på låren. Lösning? Shorts med kompressionstights!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s