Salomon Trail Tour Falun

bild-2Ja, det blev tävlingsdebut i Falun i dag. Hela familjen gick upp rätt tidigt och satte kurs mot Falun ca: 06:30. Efter de vanliga kiss, bajs och kräkspauserna var vi framme vid stadion ca: 1 timme innan starten som gick 10:00. Väl på plats var det lite bökigt att hitta till olika ställen men efter ett tag hittade jag tältet, ställde mig bakom Svanebo (som inte blev igenkänd av de som delade ut nummerlappar) och fick ut mitt nummer. Iväg till toa och ett stålmannenbyte!

Set-upen för dagen blev faktiskt Inov-8 Mudclaw 265, rakt ur lådan, Ashmei Merino Trail Running strumpa, moddade Craft-shorts, moddad Craft Concept Piece och Ultraspire Spry. Det var helt enkelt riktigt bra väder med mulet och ca: 18-20 grader. Med kameran i handen begav jag mig iväg till startfältet. Snart var vi iväg. Starten gick ganska snabbt, ända fram till första backen. Det blev en ganska tuff stigning och fältet glesades ut. Själv hade jag bestämt mig för att gå ut rätt lugnt och lämnade gladeligen plats för andra. På 21K finns det tid att ta igen och man spar på krutet.. Lade mig ganska snabbt i ryggen på en duktig ung orienterigstjej som hette Jonna Jungåker och kom från Korsnäs IF OK. Det visade sig vara ett smart drag för jag fick draghjälp de två första varven som var 6K + 5K. Även sista varvet lyckades jag ha kontakt ett par gånger MEN på slutet joggade hon ifrån mig. Jag hade också bra draghjälp av segraren i 45+, Mats Hammerin från Borlänge LK. Sista varvet på 10K lyckades jag dock rycka.. Första varvet gick helt OK. efter varje varv gick vi in och rundade stadion. Smart drag för publiken men jobbigt för oss. Andra varvet var lite hårdare, innehöll en ”Mördarbacke”, ganska mycket stigar och en del obanat. Sista varvet var rätt tufft. Mycket upp och ned, mycket branta utförslöpor (trötta ben) och en hel del teknisk stig/obanat. Hade nån rejäl svacka där men jag tog mig i kragen och linkade in i mål.

Allt som allt var det en riktigt trevlig bana Salomonteamet skrapat ihop. Farten kanske inte blev så hög som jag hoppats. Hade satt ett mål på under 2h och komin på 1:54. Svanebo gick in på 1:24… Känns dock som jag kommer springa fler tävlingar i Touren..

Jag sprang ju med min GoPro så jag lyckades skrapa ihop lite film. Håll tillgodo:

6 tankar om “Salomon Trail Tour Falun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s