Vätska 2013

Det är ingen hemlighet att jag är förtjust i vätskesystem för löpning. Skrämmande nog kan jag spendera timmar framför datorn för att snoka reda på samt jämföra olika vätskesystem på marknaden. Till nästa år händer det självklart en hel del intressant.

Från Camelbak kommer en ny serie de kallar Arc. Storleken på flaskorna har krympit till ca: 3 dl precis som Nathans populära modeller. Det som gör att jag faktiskt ser fram mot Camelbaks inträde är att de faktiskt har ett munstycke som verkligen fungerar. Arc 1, 2, 3 och 4 är bälten med flaskor medan Arc Quick Grip är en smidig handhållen historia. De ska finnas tillgängliga i Januari nästa år.

Ultimate Direction kommer med en tjusig serie västar. De har låtit några löparprofiler signera dem. AK Race Vest är Anton Krupickas skapelse. Den rymmer 4,5 liter, väger 155 gram tom och 225 gram med flaskor.

Scott Jurek har fått mellanmodellen SJ Ultra Vest. Tanken är att den ska rymma allt du kan tänkas behöva på t ex Western States 100. Den väger 200 gram torr och 270 med flaskor. Ryggan packar 9,2 liter.

Peter Bakwin heter killen som satt sitt namn på den stora ryggan. Han är känd för att springa lite längre än alla andra på lite bökigare ställen än alla andra och dessutom snabbare än alla andra. Ryggan ska klara allt på hans strapatser. Därför har volymen vuxit till 12 liter och den väger 340 gram till 410 gram beroende på om du vill ha med dig flaskorna eller ej.

Nathan Sports ligger så klart inte heller på latsidan. Här kan man se två modeller som heter VaporWrap och VaporShape. Mer info om dessa kommer förmodligen snart.

6 tankar om “Vätska 2013

    • Jag har testat AK och SJ men inte riktigt långa turer. Tyvärr går de bort för mig då jag helt enkelt inte gillar 600g tryck på varje bröst. Runda flaskor mer högre tryck än t ex UltrAspires platta 4,5dl-flaskor. Jag föredrar en UltrAspire Alpha med två 16oz-flaskor framför UDs västar alla dagar..

  1. Jag har testat AK och SJ men inte riktigt långa turer. Tyvärr går de bort för mig då jag helt enkelt inte gillar 600g tryck på varje bröst. Runda flaskor mer högre tryck än t ex UltrAspires platta 4,5dl-flaskor. Jag föredrar en UltrAspire Alpha med två 16oz-flaskor framför UDs västar alla dagar..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s