Inov-8 Mudclaw 265

Jag har länge sneglat på Inov-8s Mudclaw serie. Det finns flera anledningar till detta. Modellen är mycket populär i Storbritannien, många fell runners är väldigt nöjda med skon. Sulan sägs ha det bästa grepp du kan tänka dig, samtidigt som skon är riktigt hållbar. Det har dock funnits några hinder. Skon har varit relativt tung och har dessutom 6mm drop, dvs 2 pilar i Inov-8s system. Man har inte heller uppdaterat skon på länge. Jag blev därför väldigt glad när jag för längesedan skrev om Mudclaw 300. Nu finns den att se på Inov-8s hemsida och släpps snart på t ex Wiggle, men dropen på 6mm kvarstår. Men helt plötsligt svarar de mina böner med ännu en modell, Mudclaw 265!

Den här skönheten verkar ha tagit Meta Cradle från F-lite serien. Den är bra och sitter skönt. Skon verkar dessutom ha en ny mellansula med lite mer dämpning (6mm istället för 3mm) än t ex X-talon 190 F-lite 195.

Mudclaw 265 verkar ha ett ordentligt skydd runt framfoten, som tidigare skor i serien. Det går dock inte runt hela skon utan endast från mellanfot till mellanfot.

På hälen ser man tydligt markeringen med en pil som enligt Inov-8s Shock-zone system betyder 3mm drop från häl till tå. Hälkappan verkar högre än övriga lättviktsmodeller, kanske för att skon inte ska bli kvar i leran..

Sulan är den klassiska Mudclaw modellen som bjuder på ett grepp utöver det mesta. Gummit är ”Sticky rubber” som dessutom ger superbt grepp på blöt sten. Meta Flex finns för att göra framfoten följsam.

Mudclaw 265 använder sig av Performance fit. Det är densamma som i t ex X-talon och F-lite. Performance fit sitter ganska tight, känns snabb och raceig. Mina fötter stormtrivs i den! Som vanligt betyder siffran i namnet Mudclaw 265 vikten på skon i gram, UK8. Det gör skon till den lättaste Mudclaw modellen än så länge. Nu när hösten närmar sig och skogen ännu inte torkat upp på grund av den kalla sommaren skulle jag ge mycket för att få springa i denna modell. Tillsammans med nya Roclite 243 skulle jag vara redo för allt! Dock har Inov-8 planerat att släppa modellerna till våren 2013, men den som väntar på nått gott..

7 tankar om “Inov-8 Mudclaw 265

  1. Med allt du har skrivit på bloggen om Inov-8s vårkollektion känns det just nu som att det enda märket jag kommer dra på fötterna nästa år är just Inov-8. Alltid lika roligt att läsa recensioner, tester och förväntningar kring skor som man själv är intresserad av. De jag tyckt låtit mest intressant är de nya O-roc och även recensionen av f-lite 195 då jag själv är mycket nöjd med mina x-talon 190. Keep up the good work! 🙂

  2. Till våren kommer utbudet av Mudclaw vara 300 och 265. 300 som 2 arrow och 265 som 1 arrow modell. Bägge modeller behåller den klassiska Mudclaw-sulan vilken är Inov-8 absolut greppigaste sula! Eller menar du dubbad som i metalldubb? Det är ju faktiskt Oroc-serien med 280 och 340..

  3. Som i metalldubb 🙂 Jag vet att Oroc har karbiddubbar ingjutna i sulan, men ser man en bild på undersidan av Mudclaw 300 så ser även den ut att ha ståldubb (6 fram och 4 bak). Ta t.ex. en titt på modellen på Wiggle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s