Kläder från brittiska Montane

Jobbet som lärare har en del fördelar. En av dem är påsklovet. Jag har varit småsjuk en längre tid och nu skulle jag äntligen få komma igång igen. Snabb koll på vädret, sedan ut.. Nej vänta.. Regn? En hel vecka..? Ja ja, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Med hjälp av Northstar.se, en norrlandsbaserad outdoorbutik har Swedentrails fått möjlighet att testa kläder för seriös högpulsaktivitet från brittiska Montane. Efter lite googling har det visat sig att det finns många fina vitsord om märket. I Sverige har de dock inte någon större kundkrets eller för den delen återförsäljarnät. Möjligen är utrymmet redan fyllt av vår numera utländska drake Haglöfs/Asics. Som sagt gör de kläder som ska funka under hårda förhållanden. De gör dem dessutom med finess och ofta lite speciella materialval. Man fokuserar på klättring, löpning och cykling, ingenting annat. I Storbritannien är vädret lika hårt som löparna. Det ska bli mycket intressant att se hur de passar svenska förhållanden.

Kläderna jag kommer att testa är Spektr, Fireball och Dyno. Spektr är en Smock, dvs en jacka med huva och halv öppning. Den är gjord i materialet eVent, ett 3-lagersmaterial som gör kall på att vara lika vattentätt, ventilera bättre och dessutom ha miljövänligare tillverkningsteknik än GoreTex. Jackan är toklätt och ska väga ca: 210 gram i storlek medium. Fireball är ett syntetiskt förstärkningsplagg. Montane påstår att den faktiskt är lättast i världen i sitt slag. Tyget är Pertex Quantum och isoleringen Primaloft Eco. Hela bygget ska gå lös på 235 gram i storlek medium. Dyno är en tunn softshell i materialet Pertex Equilibrium Eco. Tyget känns tunt och smidigt men saknar stretch. När jag lade min på vågen stod det 354 gram..

Min främsta löparkamrat Karin ska testa Jackan Minimus och tröjan Chukchi. Minimus är också ruskigt lätt trots ficka, justeringsmöjligheter för huva och hellång YKK-dragkedja. Materialet är Pertex Shield+, ett 2,5-lagers material med finfina regn- och andningsegenskaper. I storlek medium, dam ska den väga 195 gram. Chukchi är en enkel och lätt fleece-tröja i Polartec Classic. Den har halvlång dragkedja och ska väga 170 gram i medium, dam.

Ett tag framöver kommer vi testa dessa prylar för att sedan berätta hur vi använt dem och vad vi tycker om dem. Kläderna osar av funktion och kvalitet. Som jag sagt tidigare finns Montane tillgängligt i Sverige via Northstar.se, dessutom riktigt bra prissatt. Håll utkik så får ni snart veta hur de presterar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s