VJ Bold Pink

Den svenska vintern är nyckfull. Snö och tö om vart annat! Vägar och stigar är ofta riktigt hala. I Norrland är dubbdäck på bilen ofta en förutsättning för att ta sig fram. Dubbar på skorna gör dig ännu lyckligare! Jag har sprungit i finska orienteringsskon VJ Bold Pink!

VJ Bold Pink är en modern orienteringssko med låg vikt, låg sulprofil och relativt tunn sula. Den väger ca: 260 gram i US9/42. Det är lågt för en metalldubbad dojja. Ovansidan är gjord i nylon med kevlarförstärkningar som bör ge en hållbar sko. Band leder från sula upp till snörning och fixerar skon bra på foten. Hälkappan är relativt tjock vilket jag inte brukar gilla, men hälen satt bra. Dock är skon relativt smal. Se upp om du har breda fötter.. På insidan av skon finns ett plastskydd, fitlock-systemet, som förhindrar grenar mm att sticka sönder foten vid obanat. Mellansulan är tunn. Häldroppen mellan 4-6 mm. Dämpning i fram är under 1 cm.. Fram ska det sitta en rockplate som ska förhindra hårda saker att skada din fot.

Under varje sula finns 11 stjärnformade små dubbar. De är strategiskt utplacerade längs sidan av skon och gör därför ett riktigt bra jobb. Jag saknade lite grepp utför i isiga backar, möjligen gör grövre dubbar ett lite bättre jobb där. Det finns inte så mycket gummidubb under skon så jag kan inte garantera bra grepp i leriga förhållanden, men i vinterförhållanden var skorna helt enkelt väldigt bra. mina fötter hade inget emot en tur på 13 Km på relativt hårt underlag. För tillfället finns denna sko att få tag på för ynka 795:- Jag har svårt att se någon konkurrent i detta prisläge! // Jens Ö

4 tankar om “VJ Bold Pink

  1. Smal är ett relativt begrepp. Kom fram till att den troligen var normalbred när säljaren kallade den ”smal unisex” (översätts smal herr), och det verkar stämma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s