Arctic Light 2000 Hands-On!

Vi som gillar att springa i skogen under vintern vet hur mörkt det kan vara. Utan ljus kommer man inte långt. Därför tycker jag att pannlampan är terränglöparens bästa vän, i alla fall under de mörkare månaderna. Denna vinter ska vi testa en lampa från svenska LEDsmi.se, en importör som utmanar drakar som Silva, Pietzl och Lupine med lampor som inte bara är billiga utan också riktigt ljusstarka. Nu tittar vi vad som finns i lådan!

Delarna ligger relativt prydligt förpackat i skumgummi, precis som vi är vana med från t ex. Macicshine och Dealextreme. I paketet finns lampa, batteripaket, förlängningssladd, laddare samt o-ringar för montering av lampa. 

Lampan är ett fint CNC-arbete i Aluminium med mycket kylflänsar. Det känns bra då man tittar på de fem XP-G-dioder som pryder lampans lins. Dessa dioder ska tillsammans ge lampan en ljuskägla på ca: 2000 lumen! Som jämförelse kan sägas att Silvas nya värstinglampa för 4000:- ligger på ca: 1050 lumen..Batteriet är som oftast instoppat i ett nylonfodral. Det är relativt stort och innehåller sex stycken 18650 Li-ion batterier som levererar 8,4V. Batterierna ska ge lampan en brinntid på ca: 3 timmar i full kräm. Kontakterna är uppdaterade till kraftigare varianter och känns nu helt klart godkända. Laddaren ser förtroendeingivande ut. Många Ebay-lampor levereras med laddare av väldigt dålig kvalitet. 

Med Paketet följer också LEDsmi.se s huvudställning Pro. Den här huvudställningen är av mycket bättre kvalitet än den som följer med kina-lampor i allmänhet. Den går att beställa på LEDsmi.se och är en välkommen investering kan jag lova!

I boxen finns alltså detta samt huvudställningen. Allt för 2199:-

Under vintern kommer jag kolla vad denna lampa går för. Jag vet att den lyser riktigt starkt. Förhoppningen är att den lyser så starkt att jag faktiskt kan filma (GoPro) med lampan som ända ljuskälla nattetid! Håll utkik efter mer! // Jens Ö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s