Dubba minimalistiska Inov-8 F-lite 195?

Som jag berättat har Swedentrails fått metalldubb från Best-Grip. I väntan på lämpliga skor för dubbning kunde jag inte låta bli att dra i dom i ett par gamla favoritskor, Inov-8 F-lite 195. Denna sko är riktigt minimalistisk med 7mm sula i framfot och 10mm sula i häl. Materialet i sulan är relativt mjukt. Dubbning? Idiotiskt skulle många säga. Dubben går ju nästan genom sulan! Jag tänkte: Hur farligt kan det vara? Monteringen med det medföljande verktyget var mycket enkel. Sätt dubben på verktyget och skruva, i princip. I hälen satt jag fyra st 3000A och fram på foten sex stycken 3000B. Resultatet blev så här!

Målet: ta en tur runt kvarteret för att testa greppet.

När det är roligt att springa går det ofta fortare än man tänkt sig, kanske helt enkelt eftersom man glömmer bort att ta det lugnt. I dag var en sån dag. Temperaturen låg på +1. Det var is överallt. Sprang först cykelväg, vidare mot isbacke, nedisad stig, isig träbro, fläckvis isig asfalt och sedan hem igen. När jag kollade min Garmin vid hemkomst stod den på 10,1 Km i 4:52 tempo. Alla dubbar satt kvar dessutom!

Visst kändes dubbarna genom sulan, men inte så mycket som jag trodde. Är man van med minimalistiska sulor så är man också van med betydligt hårdare genomslag. Dubbarna i hälen kändes inte alls. de bara gjorde sitt jobb. Bäst av allt var att det faktiskt gick att springa sub 4min/km tempo, på is! Jag har bara börjat experimentera med dubbar! Nu funderar jag på hur mönstret ska vara för bäst grepp kontra bäst komfort. Möjligen sak man inte placera dubbar precis där man först sätter ned foten. Jag undrar också hur mycket dubb man behöver. Best -Grip har fler modeller jag vill testa, på fler skor dessutom. Rekommenderar jag andra att dubba sina skor? JA! Minimalistiska? Ja, varför inte? Är du för ömfotad är det ju bara att flytta dubbarna till ett par tjockare sulor. Nu blir det stortest och filmreview härnäst! Håll utkik! / Jens Ö

3 tankar om “Dubba minimalistiska Inov-8 F-lite 195?

  1. Tror inte sulan förstörs. Om den är mjuk blir det dock fula märken.. Jag är MYCKET sugen på att testa minsta dubben i ett par NB MT00/10/20.. Kan ta med mig lite dubb i mellandagarna..

  2. Har varit sugen på att dubba mina gamla f-lite 230, men var osäker just med tanke på den tunna sulan. Å andra sidan verkar frysgraderna låååångt från Skåne i nuläget, så det har inte blivit aktuellt.

    Hade varit skönt att vara beredd om och när vintern kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s