Urban running..

urban

Efter min smärtsamma DNF på AXA fjällmara har det varit rätt svårt att komma igång. När jag väl kommit ut på stigarna har smärtan i baken snart gjort sig påmind. Därför har jag börjat med något nytt som jag alltid omedvetet ogillat, jogga med barnvagn!

Jag känner mig grymt pinsam joggandes ute på trottoaren. Skitnödig på något vis.. Men vafan, ska man komma igång igen så är det väl bara att krypa till korset. Jag har ju en känsla av att det är grundträningen, mängden som saknas. Dessutom får jag ju en liten träningskompis i Bror. Han verkar stortrivas när det går lagom fort i si sådär 6min/KM, en fart jag har rätt svårt att hålla på egen hand. Av någon jädra anledning vill jag pinna på mycket snabbare. Inte kostligt att kroppen säger ifrån ibland.. Med vagn blir det dock en helt annan femma. 5.30-6 känns helt plötsligt helt OK! Sedan måste jag ju också förlägga löpningen till trottoarer, gångvägar och snälla grusvägar. Det gör också sitt för att kroppen får lite lugnare uppbyggnad. Tänkte att jag i alla fall ska klä mig lite urbant i finkläder. Tröjan är en smutt skapelse i Merino från japanska MontBell, Shortsen är 2-1 från Ashmei, strumpor lika så. Skorna är de fantastiska Skora Core i getskinn, 11mm dämpning och 0mm drop. Perfekt outfit för dessa små urbana utflykter tillsammans med Bror. Känns som om det är rätt väg tillbaka!

4 tankar om “Urban running..

  1. Har du lust att berätta vad som gör skorna fantastiska? JAg är sugen på att investera ett par då jag tror de är ett bra kompliment till mina trailrock 150 – Noll i dropp men lite mer sula:) Vad tror du?

  2. Springer du med trailroc 150 (jag har också dom..) så kommer du uppleva Scora som lite mer dämpad, lite mer utrymme i framfoten men framförallt mer följsam och flexibel i material. Jag slipar på små reviews av både Skora Core och Phase, Ska snart testa lite mer dämpade Fit också. Håll utkik!

  3. Jag springer skitmycket med barnvagn! Enda sättet att få till mängdträningen med två barn utan att frugan skall måsta bära hela bördan. Äldsta sonen (4 år) har börjat springa med själv så långt han orkar så det är ett fint sätt att väcka träningsintresset! Men du måste ju köpa dig en ordentlig löparvagn! Jag sprang med vanlig barnvagn först, men det är roligare och går lättare med en bra vagn! Körde Jogger Performance med ett barn (bästa vagnen) men bytte till Chariot CX2 när andra barnet kom (går fint att springa och har den stora fördelen att den går att haka på bakom cykeln då det också är en mycket kompetent cykelkärra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s