Bollnäs Trail Race, dagen efter..

jeIgår, söndag 6 oktober sprang jag Bollnäs Trail Race (BTR). Tävlingar av denna typ är rätt vanliga. Många klubbar drar igång liknande arrangemang. Ändå är BTR speciellt. Rehns BK har lyckats locka löpare i samma antal som t ex Salomon Trail Tour. Det är inte illa. Då tävlar man också mot träningskonventet BollnäsEss, som går samma helg. Rent geografiskt är BTR relativt ensam, särskilt kring 10K. Hälsinglands Multisport bjuder i mitten av sommaren på Hälsingetrailen som annars är traktens klassiker med sina 18,5K hälsingeskog.

Uppladdningen var fransk/engelsk, med bl a hummer, ostron, champagne och klassikern Pale Ale. Så det var på rätt darriga ben jag stod på startlinjen med kamera i handen.

Dagen till ära sprang jag i Hälsinglands Multisports klubbkläder!

Loppet då? Jo starten gick rakt mot Bolleberget. Efter 2K var vi uppe på första toppen. Det kändes i låren.. Grusväg neråt då jag passade på att ta det lugnt, vila benen och filma strömmen av folk som fortfarande var på väg upp. Sedan bar det iväg upp igen. Som vanligt så var det mer uppför än nedför (konstaterat faktum i stiglöpningskretsar). Ca: 340 höjdmeter avverkades i ungefär fem ordentliga stigningar. Underlaget var till mestadels fina stigar och gammal skogsväg. Faktum är att jag inte hörde ett negativt ord om arrangemanget. Jag knallade in på en 27:e plats med en tid på ca: 51 minuter. Helt OK med tanke på uppladdning och banans backar.. Vann gjorde Rehns BKs suveräne Jesper Lysell på 38…

Jag filmade loppet så film kommer senare!

Känns som om BTR kommer fortsätta leva och växa. Jag kan varmt rekommendera alla tävlingssugna att testa!

10 tankar om “Bollnäs Trail Race, dagen efter..

 1. Det var mitt första traillopp (och tredje lopp totalt), superkul och gav verkligen mersmak, backintervallerna lönar sig uppenbarligen. Jag måste bara hitta ett par bra trailskor, så jag kikar runt lite här helt enkelt!
  Kul att läsa andras upplevelser om loppet.

  • Kolla på Inov8. Har flera modeller som är specialanpassade för just traillöpning/orientering. De är enligt mig överlägsna när det kommer till löparkänsla, lätthet och framförallt slitstarka.
   Passar de flesta löpare och funkar utmärkt på de flesta underlag.

 2. Inov-8 Roclite 236, har du den hemma? Hur är den för en nybörjare 🙂
  Vi bor inte så långt från varandra, ett stenkast bara, Sommarvägen närmare bestämt.

  • Ha, då vet jag nog vem du är.. Tyvärr har jag bara ett par 38or kvar. Du får gärna komma o prova dom om det är din ungefärliga storlek. Trailroc är en riktigt mångsidig sko. 236an är ganska platt men har ändå OK med dämpning. Jag tycker den funkar utmärkt som första traildoja. I början känns det märkligt att vara så nära marken men efter ett par turer vill man inte springa i högklackat igen..

   • 38 har jag på mina löparskor så det borde fungera. Hojta till när du har tid att låta mig prova bara 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s