eVent, etisk löpning!

eventeVent har precis förtjänat Oeko-Tex® certification. Vad är det som är så bra med det då? Jo det visar att man faktiskt bryr sig om både miljön och personen inuti kläderna. På Oeko-tex.com finns givetvis en text som berättar lite mer. 2,5-lagers jackor verkar vara dominerande inom löpning just nu. Gore-tex Active Shell har väl en del påhejare men det verkar som om de fortfarande har problem med vad de stoppar i sina material, rent etiskt..  Personligen är jag fortfarande mycket förtjust i min Montane Spektr, men har börjat snegla på The OMMs nya eVentanorak Aether Smock. Jag har testat flera olika material men jag kommer hela tiden på att jag gillar eVent bäst. Anledninarna är att jag, personligen upplever att eVent andas bättre än andra. En del av det tror jag är känslan av själva materialet som när det är fuktigt känns mycket skönare mot huden än de flesta andra tunna material. Och det är ju tunna material man föredrar vid löpning.

Grattis eVent!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s