Salomon Trail Tour Sundsvall

sttsvallI onsdags var det alltså dags att testa Svarta Draken 10K i Salomon Trail Tour, Drakloppet Sundsvall. Sist jag hängde i Sundsvall var det SideLake Produktions med Cyborg/Tom Droid/Statikk som stod för kalaset och ledde klubbscenen i stan. Där av det lite ovanliga musikvalet. Milen kanske inte låter så långt MEN ska man springa fort är det en riktigt jobbig distans. Banan skulle vara rätt snabb hade jag hört. Samtidigt skulle stigningen upp på Norra Stadsberget vara riktigt jobbig. Starten var förlagd till torget. Det funkade riktigt bra och gav oss löpare en hel del förvånad samt glad extrapublik. Mer sådant tack! Starten gick blixtrande snabbt. Inget konstigt det med namn som EMELIE FORSBERG på startlinjen. Som sagt, första 1K var väldigt snabbsprunget och gick i ca: 3:20-3:30 tempo, på tok för snabbt för mig egentligen. Jag drog ner på tempot sista biten innan berget för att spara krafter. Kanske borde jag gjort tvärt om eftersom det var rätt svårt att springa om på många ställen. Särskilt jobbiga var stigarna som var roliga, snabba och tekniska, men samtidigt för smala för att springa om medlöpare. Väl uppe på berget var det en hel del grusvägslöpning. Utför berget bjöds man på fin utsikt men även här lite väl mycket grusväg. Höll på att göra en rejäl vurpa på löst grus/sten i en nedförskurva men klarade mig på något mirakulöst sätt. Väl nere från berget möttes vi av 1,5K asfalt/gräs igen. Upploppet på en central affärsgata var riktigt roligt, särskilt när jag hörde ett gäng flåsande spurtare i nacken. Gick i mål på 50:12, en helt OK tid med tanke på mina inte allt för snabba ben. Hade jag haft koll på klockan hade jag nog klämt i på slutet för att tagit mig under 50. Kände mig rätt pigg i mål.. Dagens grej var nog i alla fall att träffa Emelie..

Det blev en liten videosnutt också..

 

3 tankar om “Salomon Trail Tour Sundsvall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s