Inov-8 SS2013

inov-8swedentrails.ss2013Jag har tidigare skrivit om våren 2013 hos brittiska Inov-8! Problemet var bara att INGEN i Sverige skulle ta in de mest intressanta modellerna. Jag vet att det är förenat med livsfara att försöka sig på att sälja skor över internet. Niklas på Trailstore gjorde ett bra försök med fint sortiment MEN det gick åt skogen.. Efter att ha talat lite med Henrik på svenska Inov-8 bestämde jag mig ändå för att testa att ta in några modeller i väldigt begränsad upplaga / storlekar. Faller detta väl ut så kommer jag förmodligen fortsätta leta efter det för Sverige unika i skoväg. Ta gärna en titt in i BUTIKEN i alla fall..

 

18 tankar om “Inov-8 SS2013

 1. Jens, Jag har en fråga till kör f-lite 195 i 8.5 gick upp en halv storlek från X-talon 190, hur är storleken i jämförelse med f-liten på rocliten, är den densamma?

 2. Jag har uk 9 på Trailrocen, för att jag tänker på att fötterna svullnar när man löper långt, med mer ombonat känns meshen då mindre tänjbar än f-liten.
  Jag får väl beställa ett par efter jobb imorgon och ev chansa på storlek och byta om de inte passar.
  Man är ju lite petig med passformen :-))

 3. Stort lycka till Jens! Tycker du gör rätt, speciellt om du lyckas få in modeller man inte hittar på sportamore, addnature och de andra bjässarna. Felet jag gjorde, eller ett av felen, var att jag inte vågade gå utanför svenska distributörer, och fick därför bara tag i skor som ”alla andra” redan hade.
  Grå-import kallas det kanske, men vem kan bli arg på en lite nischad shop som din.
  Kör hårt!

  • Håller med Niklas, dock kommer alla mina produkter från Svenska, Nordiska och Europeiska distributörer. Att få tag i speciella produkter handlar mer om att ha en dialog med distributörerna kring VAD andra tar in och vikta detta mot trender. Sedan gäller det att ligga på förorder, dvs ett halvår i förväg, för att få för Sverige unika produkter..

   • Cool. Du har rätt. Bara en sån sak som att du använder Europeiska distributörer tror jag ger dig ett försprång och större chans till unikt sortiment.

    Som sagt, lycka till och kör hårt!

 4. Fick hem mina RocLite 243 idag. ett par UK9 passar perfekt på mina 42+ med lite tjockare löparstrumpor i.
  Har inte provat skorna på riktigt än men återkommer då.
  Övrigt så var det grymt snabb leverans.

 5. Så då har jag invigt mina Roclite 243, blev 14 km blandad terräng.
  Första intrycket, Skorna sitter perfekt. Skon känns mer välbyggd än både Trailrocen och F-liten, vilka jag är inne på mina 2:a par av eftersom meshen inte hållt.
  Rocliten är förstärkt runtom framfoten där meshen gått sönder på dem, vilket jag uppskattar, skon känns snabb, mycket löpkänsla och jag upplever den mer stabil i sidoled, bra grepp, lyckades dock inte pricka in någon blöt sten 🙂
  Ifall jag skulle behöva välja en sko(hemska tanke) av X-talon 190, Trailroc 245, F-lite 195 och Roclite 243 så skulle det bli Rocliten.
  Ska få några långpass i dem och förhoppningsvis, så blir Rocliten mitt val av skor till Kullamannen Ultra, behöver den lite djupare mönstringen där.
  Just nu är valet Trailrocen eftersom jag sprungit långpass i dem och vet att det är ok när fötterna svullnar lite.
  Glad Påsk!!

  • Intressant att läsa..
   Har nu testat Trailroc 245 och som jag misstänkte så känns passformen mycket ovan för mina fötter. Skulle nog helst vilja ha performance fit men ser att dessa modeller inte har speciellt mycket dämpning.
   Roclite 243 verkar ha 13mm i framfoten och de övriga mod (285 och 295) har ännu mindre. De modeller som har mer dämpning har oftast högre drop, typ 9mm eller mer.
   Upplever du att Roclite 243 känns tunna framtill jämfört med Trailroc 245? En optimal sko för mig skulle nog vara en performance fit med 3-4mm drop och ca 15mm dämpning i framfot. *letar*

 6. Också intressant..vad tror det är som gör att det känns så? Lägre dubbar och tjockare mellansula?
  Runningwarehouse påstår att Roclite 243 är som sagt 13mm tjock i framfoten medan Trailroc 245 är 15mm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s