Inov-8 RACE PRO Extreme 4

Update: Jag har nu fått tag på mer information angående Inov-8 RACE PRO EXTREME 4.

Jag är ju löjligt förtjust i prylar. Ryggsäckar, midjeväskor och vätskelösningar är ju hur roligt som helst. Jag slösurfar ofta med siktet inställt på just detta. Ibland får jag napp! Jag har sprungit mycket med Brittiska Inov-8s prylar, i synnerhet deras bum bags. Inov-8 gör alltid bra prylar som man kan lita på. På senare tid tycker jag dock att de har haft fokus på att uppdatera sin skolinje. Många konkurrenter som Nathan, Ultraspire och Ultimate Direction har presenterat intressanta nyheter. Då hittar jag denna! RACE PRO Extreme 4. Inov-8 verkar ha jobbat på en helt ny serie. Denna ryggsäck formligen skriker av High-Tech! Den ser ruskigt slimmad ut och har till och med en fast vätskeblåsa fastsydd i själva ryggsäcken. På så sätt sparar man in en hel del material. Appropå material så är det inte särskilt mycket av den varan! Blåsan är på på 2 liter och packvolymen är som namnet förtäljer 4 liter. Som ryggsäcken ser ut vågar jag inte ens drömma om vikten. Ryggsäcken väger 180 gram! Jag ser VERKLIGEN fram emot Inov-8s RACE PRO Extreme serie. Denna ryggsäck ger mig ett starkt habegär!

11 tankar om “Inov-8 RACE PRO Extreme 4

 1. Hej!

  Vi hade en diskussion på Funbeat eller Jogg för ett tag sedan angående Ultraspire. Jag shoppade loss och det blev en Surge som jag är kanonnöjd med. Dock är den lite liten för att ha till jobbet… Så, som den dåliga människa jag är så har jag nu beställt en Omega också… Prylar, varför kan man inte leva utan dom?!

 2. Kul att höra Andreas! Hur sitter Omegan fullastad? Nästa säsong kommer Ultraspire med en 13l väst! Själv kommer jag nog testa lite Ultraspire framöver, även deras system med bälten..

  • Oj, en modell större. Inser nu att det kanske får bli en till, haha. Jag har ännu inte fått den, väntar den i slutet av veckan, hoppas jag. Återkommer självklart när den fått bekänna färg . Tror den ligger runt 8 liter och det borde räcka för lite jobbpendling och skogslöpning.

 3. Hej igen!

  Då har jag hunnit springa en del med Omegan och tänkte dela med mig lite av mina erfarenheter.

  På det stora hela är jag mycket nöjd. Den sitter bra på ryggen och den skaver inte sönder halsen som min gamla Inov-8 gjorde. Den ligger på ungefär 8 liter tror jag och det funkar bra. Men om jag börjar med en del saker jag har synpunkter på:

  Kopplingen till vätskeblåsan har jag, precis som jag gjorde med Surge-ryggan, beställt en snabbkoppling till. Alltså mellan slangen och blåsan. Lättare att göra rent och lättare att låta slangen torka ur. Förstår inte varför man ska snåla och ha den fasta kopplingen. I övrigt tycker jag Hydrapak är kanon!

  Ryggan har inget avbärarbälte vilket jag gillar. Men jag hade gärna sett att den översta bröstremmen suttit lite högre upp för bättre stabilitet. Den kanske är anpassad efter Krissy, vad hon nu heter, och meningen kanske är att de ska hamna under bysten på kvinnor. Men jag är kille och hade gärna haft en rem lite längre upp.

  Ryggsäcksdelen är droppformad, alltså lite öppning och större i botten. Det är lite trist när man får vända matlådor på höjden för att få ner dom(och sedan vända rätt dom). Och man kan inte ha mer än en låda i en påse för då blir det riktigt knixigt att få ner dom. Så man får packa en och en. Ilandsproblem? Japp! Men, men…

  Inser att jag kanske låter gnällig och missnöjd. Men det är jag faktiskt inte… Tänkte bara vara ärlig och uppriktig.

  Den sitter dock riktigt bra på ryggen och den är väldigt mjuk och följsam att springa med. Jag har inte sprungit med Salomons motsvarighet från S-lab så den kan jag inte jämföra med, men jämfört med andra jag använt så är den här bäst.

  Jag kan tänka mig att den här ryggsäcken kommer att bli riktigt topnotch efter en liten uppdatering.

  Ha det gott

  /Andreas

 4. Tänkte bara göra ett litet tillägg till mina tidigare, långrandiga inlägg…

  Sprang häromdagen med Surge-säcken. Det var en riktigt regnruskig dag, blött på stigarna och rakt igenom supertrevligt. Packade Surgen med en regnjacka, extra underställströja och en tunn Salomon-jacka(Salomon-jackan utanpå i facket där). Vill bara säga:
  DEN SITTER FANTASTISKT! Den är helt enastående i skogen!

  Det var allt…

  /Andreas

  • Riktigt kul att höra o bra skrivet! Nån bild till din text o jag skulle kunna lägga ut det som läsarrecension..;) Jag är ju så nöjd med Ultraspire så jag har beslutat mig för att börja sälja prylarna..

 5. Hej! Ska se om jag kan få till en bild nästa gång jag är ute, annars blir det bara en bild på säckarna… Just nu hemma och är förkyld… Jättekul att du tagit in Ultraspire. Jag är verkligen toknöjd med deras grejer, både Omegan och Surge. Lycka till med försäljningen så hoppas jag att fler svenskar hittar till Ultraspire och inser att det finns alternativ till Salomon!
  /Andreas

 6. Hej! Vilken klockren tråd jag har hittat 🙂

  Jag tittar efter en ryggsäck för löpning till o från jobb, men vill gärna ha lite plats för att även använda den när jag inte springer (pendlar med buss) – jag inser att det alltid blir svårt att kombinera två användningsområden, hur som helst – 20L känns lagom, kanske 25L. Jag har bara 8KM enkel väg så det är inga distanser så.

  Dock så händer det att jag springer traillopp – gjort bl a fjällräven klassik. Gillade den GoLite ryggsäcken som jag lånade vid det tillfället.

  Jag hittade er tråd för jag fick upp ögonen för Inov8 25L Race Elite ryggsäcken – får intrycket att det är bra produkter (från Inov8), men samtidgt finns det lite kommentarer som får mig att tveka. GoLite har en som heter Rush 20L, dock slutsåld och kommer inte på lager förrän Mars 2013.

  Vad rekommenderar ni med tanke på mina användningsområden?

  • 20 liter tycker jag personligen låter som väldigt mycket volym. Vad är det för prylar du vill ha med dig när du springer? 20L är annars en ganska vanlig volym till äventyrsrace tom där övernattning ingår. Ska man packa mycket i en rygga, dessutom liggunderlag, brukar de flesta föredra en toppmatad för att göra en tunna av liggunderlaget. Inov-8 Race Elite är därför lite knepig att packa till längre strapatser med sin stora öppning längs ryggan. Många använder The OMMs ryggor på 20, 24 och 32 liter. De är relativt billiga och omtyckta. Inov-8 kommer dock med en helt ny Line-up till våren. Race Elite fortsätter vara utformad på ungefär samma sätt men ser grymt bra ut..! Kommer i 8, 16 och 24L.. Ryggan jag kommer testa nästa säsong är Montane Ultra Tour 22. Den ser riktigt rolig ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s