Sagberg Bush Run

Sagbergsleden bakom Härnebosjön

Lördag 5/5 ska Sagberg Bush Run gå av stapeln! SBR leds av stigfinnaren och ultralöparen Robert Blom. Starten går i Lingbo, ett litet samhälle nära kungliga Ockelbo. Därifrån ska sällskapet med stigfinnarens hjälp leta sig vidare till Norrlandsporten, en majestätisk portal till det riktiga Norrland, men också en gammal nedlagd kommunal skidanläggning. Robert talar om att GPSen brukar visa någonstans kring 44km efter avslutad löpning, så benen borde rimligtvis vara rätt klena vid upploppet. Sträckan ska till största del klaras av på små stigar som Gästrike/Hälsingeleden och Sagbergsleden så tempot kommer förmodligen inte ligga på världsrekordfart. Dock utlovas fika/matpaus och vattenpåfyllning längs vägen. Känns dock som vätskerygga och snacks är ett måste då sträckan är rätt lång. Starten i Lingbo ska gå ca: 9:00. Efter ungefär 7km kommer man till Fallfäbodarna. Därefter väntar ca: 16km innan Sagberg i Holmsveden bestigs.

Kåtan uppe på Sagberg

Där tar man också en fikapaus med vattenpåfyllning. Sedan väntar ungefär 2 mils löpning till Norrlandsporten. X-tåget är en bra transportmetod för att ta sig till start. För övrig logistik besök Hälsinglands Multisports hemsida!

Nu lovar vädergudarna en lördag med flera millimeter regn och snö samt en temperatur där få kommer köra maratonshorts. Vi hoppas så klart de har fel som vanligt. Skulle man vilja följa med på denna spännande färd går det bra att ställa frågan i multisportarnas gästbok!

2 tankar om “Sagberg Bush Run

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s