Stigcykling!

coticApril2013Jag har länge funderat på att variera min stiglöpning med fler träningsformer.Ett av kriterierna är att det ska vara i skogen. Ett annat är att det ska engagera mig ordentligt. Nu har jag äntligen gjort slag i saken och skaffat mig en riktig stigcykel. Ramen är en brittisk skapelse i Reynolds 853 stål kallad Cotic Soul. Drivpaketet är Srams serie X0, som ska tåla lite hårdare körning samtidigt som den är lätt nog att köra XC med. Det blev två klingor fram och tio bak. Hjulen är en prisvärd, hållbar och lätt combo bestående av Mavic XC717 fälgar och Hope nav. Gaffeln är en enkel men väl fungerande Fox Float 32 RL. Styrstam och stolpe kommer från Thomson. Styret är från Crankbrothers, har lite rise och är 70 cm brett! Om jag skulle behöva bromsa sitter det Formula RX skivor runt om. För framkomlighetens skull har jag satt på ett par Continental X-King 2,4. Sadeln är en Charge Spoon, billig men rätt skön. För mig är detta en riktig drömcykel och möjligen en 40-års present till mig själv. Nu fattas bara ett par stiginriktade SPD-pedaler så ska det bli åka av i hälsingeskogarna.

 

4 tankar om “Stigcykling!

    • Blir nog en Gravity Dropper lite senare, sadelröret är 27,2 och begränsar valen lite.. Allmänt går den riktigt skoj MEN som du säger skulle det vara kul att få ner bakvagnen i utförslöpor..;)

    • Näe, jag köpte den av en kille som gjort det.! Den är riktigt rolig att cykla teknisk stig på. Livlig ram, kvick och följsam bakdel samt lagom mix av klättring/utförsegenskaper. Jag är mycket nöjd..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s