New Balance MR10v2, ett första intryck.

mt10v2I sommar har min form varit rätt sviktande. Varför? Jag skulle ju fokusera på att ha trevligt i skogen. Sagt och gjort. Men mängdträning då? Ja, det är ju inte såå roligt alla gånger. Faktum är att jag börjat dra ut på asfalten för att snabbt och smidigt få nån mil avverkad. Det gjorde jag först i den trevliga skon New Balance RC1600, en sub 150g racedoja med 6mm drop. Skön sko men jag undrar om inte klacken är något hög för mig.. Därför har jag sprungit e hel del asfalt med Salomon S-lab Sense Ultra. Den ger 4mm drop i en rätt lätt och race-vänlig förpackning. I länden blir den dock rätt hårt på asfalt. Under mängdträningen vill jag ha en bekväm sko. Därför har jag skaffat två nya skor. NB MT1010v2 för skogsvägar/stigar, men först ut och för asfalt, NB MR10v2!

Skon är rätt lätt, ska väga 184g i 42 om jag inte minns fel. Enligt Shoefitr skulle jag som pendlar mellan 42-42.5 snegla uppåt så jag beställde en 43a som visade sig sitta bra. Inte så tight som jag vill tävla kortare lopp i, då skulle jag tagit 42,5, utan bekväm med lite rum i framfoten. Skon har innåtvända sömmar och en fast sula, för att fungera barfota. ovandelen är sömlös mesh, lätt och skönt men vi får se hur det håller. Plösen är fast i skon på ena sidan och ger en rätt omslutande effekt på foten. Hälen sitter skönt och rätt fixerat. Hälkappan är rätt hög.

Mellansulan består av New Balances RevLite som sak vara 30% lättare än annan EVA men som jag samtidigt upplever något svampigare än snittet. Trots att skon ingår i NBs minimusgäng har den faktiskt lite dämpning. 14mm i fram och 18mm i bak. Detta ger alltså drop på 4mm. Detta brukar passa mig utmärkt.Skon är inte lika flexibel som rena barfotaskor. Om man jämför med Inov-8 F-lite 195 så är den mer stabil..

Yttersulan visar rätt mycket RevLite samt strategiskt utplacerat gummi signerat Vibram. Honeycomb-mönstret gör nog en del för vikten men frågan är om jag kommer få bära på småsten istället för gummi.. Hållbarheten får väl visa sig med tiden.. Det ska faktiskt bli skoj att ge sig ut på asfalten som omväxling.

6 tankar om “New Balance MR10v2, ett första intryck.

  1. MR10v2 är min absoluta favoritsko på asfalt och på pass upp till runt 20 km. Minsta sten känns dock genom sulan, så jag håller mig på asfalt.
    Sen maj har jag sprungit drygt 20 mil i dem och sulan lär nog hålla ca 20 mil till, men inte mycket mer. I övrigt håller de ihop bra tycker jag. Sitter fantastiskt bra på mina fötter och dämpningen är precis lagom. Jag känner mig snabb i dem 🙂

  2. Intressant, jag tänker testa skorna på en halvmara, eller som den heter: Världens längsta halvmara på 27K i Söderhamn 19 oktober. Blir väl en och annan runda innan..

  3. Det här är även min favoritsko just nu; jag gillar den så mycket att jag allt för ofta hamnar på vägen i stället för i skogen, där jag egentligen vill vara 😉 Eftersom jag sprungit i den sedan april och nu är uppe i nästan 60 mil så kan jag konstatera att skon håller förvånansvärt bra – den exponerade eva:n i sulan är förstås sliten, men det påverkar knappast löpsteget. Ovandelen är som ny, något jag inte kan säga om mina MT10v2 som med bara 30 mil börjar gå sönder lite varstans.
    De plockar upp en del småsten i den bakre delen av sulan, men de är lätta att få ut genom att bara böja sulan. Efter några mil slutar man tänka på det.

    Har gjort 32km-pass i dem som mest och skulle inte tveka att ha dem på ett maraton. Skulle köpa ett par till om jag inte väntade lite på nya MR00 som bör komma till våren.

  4. Skaffade precis just den här skon som en vägvariant av min favoritsko Innov8 TrailRoc 245 av precis samma anledning, mängdträning, lättare att komma ut och bara springa från ytterdörren. De känns verkligen lika som TrailRoc på mina fötter förutom att NB är lite lägre rakt över och lite mjukare sula.

    Har bara sprungit lite i dem hittills men gillar dem men som sagt så känns varje småsten genom sulan och det finns två kritiska hål rakt upp till undersidan av skon där stenar fastnar, jag har sprungit lite grus och jag tyckte ändå att det fungerade bra.

    Desstom $110 kändes som ett kap.

Lämna en kommentar