Bagheera Ultra – ett första intryck

Bagheera, i huvudsak kända för sina fina WCT-overaller från 80-talen har nästan i smyg byggt upp ett riktigt seriöst utbud av löparprodukter. De är både bra prissatt samt snyggt designade. Roligast i det nya utbudet är en serie siktad mot svensk orientering. Kronan på verket är en helt ny och i Sverige designad orienteringssko kallad Ultra.

Med Ultra gör Bagheera ettförsök att ge sig in i en marknad som domineras av Inov-8, Icebug och i viss mån finska VJ. Första intrycket är blandat. Materialet är Condura, erkänt slitstarkt, men hur är dräneringen? Mellansulan verkar enkel och relativt mjuk. Den är inte särskilt tjock och jag skulle gissa på ett drop på ca: 5-6mm. Under sulan finns rejält med dubbar som borde ge bra fäste uppför och nedför. Hur gummiblandningen funkar på blött underlag återstår att se.

Skon är ganska bred och rymlig, klart bredare i framfoten än t ex Icebug Acceleritas2 eller Inov-8 X-talon 212. Inuti finns en ganska tjock sula av skumplast. Vet inte vad som händer med den när skon blir vattenfylld men den är i alla fall bekväm. Faktum är att hela skon sitter ganska bekvämt men ändå ordentligt kring foten.

Skon känns mjuk och följsam. Den klarar rulltesten ganska bra.. Jag har normalt storlek 42. det har jag också på Bagheera Ultra. En ultra i storlek 42 väger in på ca: 265 gram. det är inte lätt men helt OK i genren. Riktpriset har Bagheera satt till 950:- Det är en ganska tuff nivå med bl a Icebug Acceleritas2 som direkt prismässig konkurrent. Det ska bli riktigt roligt att se om skon lever upp till detta pris. Utförlig recension kommer om ett par veckor.

 

 

 

 

5 tankar om “Bagheera Ultra – ett första intryck

  1. Ultra verkar vara en helt OK sko, tyvärr har jag inte sprungit så mycket i dem som jag borde då jag åkte på ett löparknä samma vecka jag fick skorna.. Dras fortfarande med den där ITBS skiten..

  2. Jag har egentligen ganska mycket och säga om dessa skor, både positivt och negativt, trots mitt löparknä och bristen på längre distanser. Det kommer nog en sammanfattning snart..

Lämna en kommentar