nyheter

Saucony Kinvara TR

Måste säga att jag är lite sugen på att testa terränversionen av Kinvaran.

 

Icebug Spwider!

För alla som tycker Icebugs modeller är allt för smala kommer snart Icebug Spwider, En modell som ger både damer och herrar ett bredare alternativ!

Inov-8 Mudclaw 300?

Det har länge ryktas om nya Mudclawmodeller. Skon har med sin aggresiva sula och ombonade performace fit många fans. På The Fellrunner Assosiation i UK finns en lång tråd i en tänkbar sammanslagning mellan Mudclaw 272 och 333. Bilden skvallrar om en något mer skyddad överdel. Sulan ser ut att ha minst 2 pilar, dvs 6mm drop, och dämpning. det verkar inte vara en minimalistisk skapelse. Det ryktas om att den finns med i Inov-8s Lookbook till säsongen Höst/Vinter 2012. Efter dammsugning av nätet har Swedentrails hittat bilder på vad vi tror kan vara en prototyp på skon. // Jens Ö

Mer minimalism hos Inov-8

Som vi tidigare berättat utökar Inov-8 Sverige både sitt sortiment och återförsäljarnät till våren 2012. Man kommer lagerhålla de populäraste produkterna som modeller ur X-talon och F-lite serien. Detta kommer ge en tryggare tillgång till efterbeställningar under kommande säsong. Men återförsäljarna har också fått möjlighet att förbeställa fler modeller. Swedentrails tittar närmare på några modeller där det är ”först till kvarn” som gäller.

Bare-X Lite 150

En minimalistisk modell på endast 150 gram i storlek UK8. Modellen har zero-drop och har därmed ingen lutning från häl till tå. Sulan (som saknar mellansula) är 7mm och har Meta-Flex™ systemet. 3D Air Mesh tyget andas extremt bra och väger inget. Skon är dessutom plöslös och fungerar som en strumpa med snabbsnörning.

Bare-X Lite 135

Inov-8s lättaste sko är en dammodell av Bare.X Lite 150. Skon har precis samma egenskaper som herrmodellen, en passform anpassad för kvinnor och dessutom ännu lägre vikt. Räkna inte med allt för lång hållbarhet dock. Sulan är också lika tunn som herrmodellen.

Bare-XF 210

Här har vi Inov-8s sko för alla Cross-fit fantomer! En vikt på 210 gram i UK8, väldigt låg profil och zero-drop. Skon ska kunna ta mycket stryk Kanske inte mitt första val till Vålådalen, men jag vet att den är mycket populär i Cross-fit världen. Fotkultur.se tar den till Sverige!

Road-X 233

Inov-8 har en vägskoserie. Den heter Road-X. Modellerna går från tre pilar till en pil (9mm drop-3mm drop) Road-X 233 är mellanmodellen. Skon saknar mycket av den dämpning man normalt ser hos vägskor. Foten ska som vanligt göra jobbet. Undertecknad är MYCKET sugen på att testa denna modell till nästa säsong.

Evoskin

Leksak eller genialisk? Inov-8s svar på foppatofflan samlar minimalister i två läger. En siliconstrumpa för foten väger så klart nästan ingenting, men hur andas den? Passformen verkar det också finnas problem med, men vill man vara nära marken så vill man! Nu kommer den i alla fall till Sverige.

Våren ser bättre ut än någonsin. Löpartrenden som sveper över vårt land för också med sig utrymme för Oss som gillar att springa annorlunda. Nu gäller det bara att vara först till kvarn. // Jens Ö

Inov-8 Våren 2012

Våren 2012 utökar Inov-8 sin verksamhet i Sverige. Bland annat kommer F-lite 195 äntligen finnas inom landets gränser. Man kommer också fortsätta ha X-talon 160, 190 och 212.  Baregrip 200 finns också kvar. Till alla minimalistiska vandrare tar man in Roclite 268 GTX, världens lättaste vattentäta känga med endast 6mm heeldrop. Hela Race Pro serien kommer finnas för de som gillar Inov-8 s H2Orizontal system.

Henrik Carlsson från Inov-8 Sverige berättar:

I mars händer det saker med Inov-8. (Då kommer vårleveransen)

Många nya återförsäljare, mer än 50% ökning.

Många nya modeller. 2011 fanns 15 modeller i Sverige, 2012 är vi uppe i 30 modeller.

2012 ser alltså ljus ut för oss som gillar att springa brittiskt! /JensÖ

Haglöfs GRAM – En ny serie ryggsäckar i Intense-serien.

I ett pressmeddelande berättar Haglöfs om en ny serie ryggsäckar. Serien går under namnet GRAM och som namnet berättar ligger fokus på vikt. Man har till största del valt bluesign®-godkända material och skalat bort de detaljer som inte används så mycket. Jag har hittat lite info på PTCssida. Det kommer finnas add-on tillbehör för vätskeflaskor mm. i samma stil. Personligen skulle jag inte ha något emot att testa GRAM COMP 25 på 425g som är tillverkad i en 30 deniers silikoniserad nylon för styrka kontra vikt, eller GRAM 1, en 180g tung uppföljare på populära Sprint Lumbar Pack. // Jens Ö.

GRAM 1   foto: PTC

GRAM COMP 25   foto:HAGLÖFS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s