Inov-8 Race Pro 4

 När jag bestämde mig för att springa längre behövde jag ta med mig mer vätska. Jag behövde en vätskeblåsa. Det första jag kom att tänka på var att jag ej ville ha en ryggsäck. Då återstod midjeväska. Valen var inte så många, Camelbaks FashFlo, Mizuno Endurabelt Waistpack och Inov-8 Race Pro 4. Jag valde som vanligt Inov-8.

 


Första intryck.

Väskan ger ett seriöst intryck. Tyget är ett tunt ribstop-material. Det finns reflexdetaljer för säkrare löpning. Den har en vattentät huvudficka där blåsan, H20rizontal, ska sitta, en vattentät ficka på vänster sida och en strecthig ficka i mesh-tyg på höger. De vattentäta fickorna har också skyddade dragkejor. I mitten på väskan finns också ett kompressionssystem som kan användas när väskan ej är fullt packad, eller om du vill fästa saker på utsidan. Partiet mot ryggen är stoppat med foam på ca 5mm och täckt av ett luftigt mesh-tyg. Midjebältet är av mellanbred modell. Överlag ser väskan välkonstruerad ut.

H20rizontal

Inov-8s blåsa är speciell, istället för att gå längs ryggen har man valt att låta blåsan följa midjan med två vingar. Fördelarna ska vara lägre tyngdpunkt, bättre ventilerad rygg samt enklare påfyllning. Blåsan är graderad 1, 1.5 och 2 liter. Den har en bra förslutning på toppen. Blåsan har också fyra svetsade vattenbarriärer, som fördelar vattnet bättre och gör att det ej far runt i blåsan. Tyvärr så försvårar dessa också rengöringsprocessen. Inov-8 rekommenderar kontinuerlig rengöring och sterelisering trots att systemet är Source™-behandlat mot bakterietillväxt. För att få blåsan torr var fick jag pula den full med hushållspapper. Slang och munstycke har fungerat som man förväntar sig och är av märket Source™.

Funktion

Blåsan får enkelt plats i stora facket. Den avskiljs från övrig packning med en tunn mellanvägg. Den är föredömligt enkel att fylla då du bara vrider fram väskan på magen, öppnar upp och häller i vätska. Slangen dras ut från baksidan och leds runt högra höften för att fästas till vänster om spännet. För mig som högerhänt passar det utmärkt att plocka munstycket från höften varje gång jag vill dricka. Jag kapade slangen något då min överkropp ej är så lång (jag: 180cm). Då sitter den tightare och riskerar ej att haka i grenar mm. I stora facket får det förutom blåsan plats saker som en tunn jacka, funderställströja, mössa och vantar. I det vattentäta högra facket stoppade jag Iphone, plånbok och min GoPro. Där finns också en hake för att säkra dina nycklar, I mesh-fickan fick det plats Gel, frukt och lite prylar som ej behöver ligga skyddat från väta. En del klagar på att denna väska sitter dåligt. Jag tror det beror på att de använder den som höftväska istället för midjeväska. Sätter jag den på höften rör den sig. Möjligen får en del sin manlighet skadad då de bär prylar runt midjan. Jag får den dock att sitta mycket bra på detta sätt. Jag drar bara åt den ordentligt. Bältet är ca: 3cm brett. Det är ganska långt så jag har kapat mitt. Dock önskar jag bredare bälte till uppdaterad modell. Då skulle den nog sitta ännu bättre. Under löpningen har väskan suttit bra. Visst blir det varmt kring midjan, men jag föredrar det framför hela ryggen. Visst händer det att väskan vrider sig under några mils löpning, men hur svårt är det att vrida tillbaks den? Vatten och packning sitter i alla fall föredömligt stilla. Sidofickorna är enkla att komma åt, dragkedjorna öppnas relativt enkelt med en hand. De sitter inte i vägen för armarnas rörelse, varken på landsväg eller i tuff terräng. Vill du komma åt sakerna i stora fickan är det bara att vrida på väskan och plocka istället för att plocka av ryggsäcken och gräva. Detta gör att du har full tillgång till alla funktioner i väskan, även när du springer. Tyngdpunkten ligger lågt och du slipper känslan av något som ligger mot axlarna i starkt motlut. Det gör i alla fall mig modigare och snabbare.

Fakta

Pris: ca: 550:-

Vikt: ca: 400gram

Volym: vatten: 2 liter

packning: 4 liter

Fördelar

  • alla funktioner on-the-go
  • ventilation
  • vikt
  • tyngdpunkt
  • påfyllning

Nackdelar

  • krånglig rengöring
  • sitter inte lika bra som de BÄSTA säckarna
  • något smalt bälte
  • munstycke vid höften kanske inte tilltalar alla

Slutsats

Jag tycker Race Pro 4 är ett vasst alternativ till alla små vätskeryggsäckar. Fördelarna är helt enkelt så många. Den väger lite, bär mycket vatten och prylar. Dessutom sitter den skönt. // Jens Ö

3 thoughts on “Inov-8 Race Pro 4

  1. Nu när jag hittat till din blogg kommer jag aldrig behöva googla efter bra saker att ha när jag är ute och springer i skogen. Det kommer att ge mig så mycket mer tid att träna :-) . Vi ses /Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s